Zdravlje

Zdravstvena ambulanta u sklopu nekadašnjeg Niteksa dobila medicinsku opremu

Uvažavajući činjenicu da su zdravstvene ustanove na prvoj liniji odbrane i u najvećoj meri pogođene korona pandemijom, rukovodstvo Gradske opštine Pantelej u saradnji sa Кompanijom „Olimpijas kniting“ obezbedilo je donaciju u potrebnoj opremi za dve zdravstvene stanice na svom području: ambulantu Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš koja posluje u sklopu ove fabrike tekstilnih proizvoda kao i za ambulantu niškog Doma zdravlja „Ratko Pavlović“ preko puta fabričkog komleksa, nekadašnjeg Niteksa.

Potreban inventar za svakodnevnu upotrebu u vidu ordinacijskih polica, stolica za čekaonice i više hiljada maski za zaposlene u ovim ambulantama i Domu zdravlja, uručila je predsednica Opštine, Nataša Stanković sa najbližim saradnicima u prisustvu direktorke Zavoda, Slađane Majkić i rukovodstva ove inostrane kompanije kao donatora.

“Mi smo jako zahvalni fabrici koja se nalazi u našoj neposrednoj blizini, Gradskoj opštini i gradu na ovoj donaciji. Donacija je jako bitna zato što je nama jako teško u današnje vreme da izdvojimo sredstva. Ova ambulanta nosi ime Niteks zato što se držimo tradicije, ovo je nekada bio Niteks. Direktor je izrazio želju da se promeni ime u Olimpijas i ja se nadam da će se to i desiti”, kazala je direktorka medicine rada dr Slađana Majkić.

Foto: GO Pantelej

Ova kompanija donirala je ambulanti stolice, police i maske za zaposlene i to je već treća akcija koja se sprovodi zajedničkim snagama. Prema rečima direktorke ove zdravstvene ustanove svaka pomoć je dobro došla jer su ambulante stare.

“U kovid ambulanti medicine rada broj opada unazad nedelju dana. Smanjuje se broj prvih pregleda, ali i pozitivnih. Daleko je od toga da možemo da budemo zadovoljni. Ovih dana Medicina rada ima oko 200 pregleda, dok je samo pre desetak dana bio duplo veći”, istakla je Slađana Majkić.

Dr Slavica Aleksić, većnik u GO Pantelej kaže da je u više navrata ova fabrika donirala opremu i drugim ustanovama u gradu.

Direktor fabrike Olimpijas kniting rekao je da je uvek pravo zadovoljstvo raditi sa predsednicom GO Pantelej i sarađivati sa Gradom.

“Fleksibilni smo da pomognimo koliko možemo za sve strukture kojima je pomoć potrebna. Veoma je veliko zadovoljstvo sarađivati sa ovakvom ambulantom i možda dobije ime “Olimpijas””, direktor Djovani Antonioli.

On je naglasio da se u ovoj fabrici rigorozno sprovode mere. Objekti se redovno čiste, radnici imaju svu potrebnu opremu, poštuje se distanca. Radimo i na edukaciji kako se treba ponašati i van posla. Prva je fabrika koja je masovno vakcinisala svoje radnike u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com