DruštvoZdravlje

„Zdravlje invalida rada“ – projekat koji je fokusiran na zdravstvenu zaštitu invalida rada na ruralnom području

Projekat „Zdravlje invalida rada“ u iznosu od 5 miliona dinara, biće u potpunosti finansiran od strane Grada i obuhvatiće 500 ispitanika članova Udruženja invalida rada i članova njihovih porodica, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

„Pre svega, projekat je fokusiran na zaštitu invalda rada, koji žive na ruralnom području i koji su nekada radili u velikim postrojenjima, a zbog nekog invaliditeta su otišli u penziju“, rekla je Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica resorno zadužena za socijalnu politiku.

Projekat će, objašnjava ona, podrazumevati potpunu mobilnost radnika koji će raditi na projektu i pružanja zdravstvenih usluga na kućnom pragu.

„Iz svih analiza koje će biti evidentirane i definisane, predložiće se niz mera zdravstvenih usluga koje će biti potrebno pružiti samim članovima koji će biti ispitanici, a i njihovim porodicama“, istakla je Tijana Đorđević Ilić.

Intencija je, dodala je ona, da neke od mera koje se ustanove ovim projektom, budu uvedene u sistem pružanja zdravstvenih usluga.

Projekat počinje odmah nakon što je usvojen od strane Gradskog veća i trajaće deset meseci. Nosilac projekta je Zavod za zdravstvenu zaštitu i brigu radnika, a partneri su Udruženje invalida rada i Životna snaga, koji će se baviti aktivnostima i realizacijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com