Ekonomija

Zdravković: OČEKUJEMO da avio kompanije uvode postepeno SVE LINIJE

KRENULI LETOVI sa Aerodroma Konstantin Veliki - prvi putnici stigli iz Dortmunda

Letom aviona “Viz era” od Dortmunda ka Nišu obnavljen je putnički avio saobraćaj na aerodromu “Konstantin Veliki”, posle nešto više od dva meseca nakon što su svi komercijalni letovi obustavljeni zbog epidemije korona virusa.

Avion iz Dortmunda sleteteo je na niški aerodrom tačno u podne, a pola sata kasnije krenuo je nazad ka Dortmundu sa putnicima iz Niša.

Mihajlo Zdravković, direktor JP Aerodromi Srbija

„Odmah nakon ukidanja odluke o zatvaranju graničnih prelaza, odnosno nakon odluke o njihovom otvaranju, danas na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu imamo prvi let kompanije „Viz er“ iz Dortmunda. Zahvaljujući spremnosti i organizovanosti unutar Ministarstva građevinatsrva, saobraćaja i infrastrukture i samih Aerodroma Srbije mi smo spremni da prihvatimo ovaj let sa svim  sprovedenim merama za bezbednost putnika  i zaposlenih u skladu sa preporukama Ministarstva  zdravlja i Instituta za javno zdravlje Niš“, kazao je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Mere predostrožnosti za očuvanje zdravlja podrazumevaju da u terminalnu zgradu mogu da uđu samo pitnici koji imaju avionsku kartu bez pratioca.

„Oni moraju da prođu sve mere zaštite, dezobarijeru, meri se temperatura putnika termovizijskom kamerom, a  unutar same terminalne zgrade moraju da imaju masku i da drže distancu u onoj meri koliko je to moguće u našoj zgradi. Svi zaposleni su u potpunosti opremljeni zaštitnom opremom i sve prostorije se unutar samog aerodroma redovno dezinfikuju  u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje u Nišu“, objasnio je Zdravković.

On je dodao da je ovo samo početak saobraćaja, a normalizacija avio letova se očekuje juna.

„To ne zavisi isključivo od nas“, dodao je Zdravković. „Očekujemo da avio kompanije uvode postepeno sve linije  koje su i do sada bile na niškom aerodromu u skladu sa svojim politikama i svojim planovima oporavka saobraćaja nakon završetka pandemije“, dodao je Zdravković naglašavajući da sve što je urađeni na aerodromu u Nišu urađeno je i na aerodromu u Kraljevu.

Prema rečima Zdravkovića Aerodromi Srbije u ovom trenutku nemaju ni jedan zvanični podatak o tome da neka od kompanija čiji su avioni leteli sa niškog aerodroma ne želi da nastavi saradnju.

„Za sada se može videti da su sve destinacije koje su postojale i pre pandemije dostupne , ali će se letovi ka svim tim destinacijama uvodi jedan po jedan i to će biti sukcesivno“, istako je Zdravković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com