DruštvoVideo

Zdravko Šotra: Zašto volim Niš? (VIDEO)

Reditelj: Vladimir Ristić
Video: Vanja Zelenski

Jedan od najznačajnijih domaćih autora čija su dela zasluženo postala kultna svakako je Zdravko Šotra.

Među više od stotinu njegovih ostvarelja nalaze se naslovi Obraz uz obraz, više od igre, Šesta brzina, Igmanski marš, Braća po materi, Boj na Kosovu, Lajanje na zvezde, Zona Zamfirova, Ivkova slava, Ranjeni orao, Greh njene majke, Nepobedivo srce…

Ovaj popularni srpski reditelj veoma često je boravio u Nišu i kaže da se u ovom gradu uvek dobro osećao, naročito kada je snimao film Zona Zamfirova.

“Ima nešto lepo u tom ljudskom elementu. Snimao sam jedan film mesec dana u Nišu, pa sam iz tog grada otišao u Suboticu. Subotica ima  lepih zgrada, ima svega, ali nema nešto što Niš ima. Nema dušu!”, rekao je Šotra Niškim Vestima.

Zdravko Šotra je prvi put u Niš došao davne 1956. godine. On je u ovom gradu radio diplomsku predstavu, a premijera je održana 20. decembra. Seća se bila je zima, a on je bio obučen u mantilu bez postave. Kada ga je video upravnik pozorišta Ljubiša Ružić, odmah ga je odveo u Robnu kuću, kupio mu novi mantil. Tako je Šotra od kako kaže “sirotana” koji je došao u Niš, iz Niša otišao sa šeširom na glavi, novim mantilom, cipelama…

Zdravko Šotra jedan je od mnogih iz filmskog života, koji će u fimu “Narodni glumac”, City produkcije govoriti o našem poznatom glumcu, Nišliji, Živojinu Žiki Milenkoviću.

PROČITAJTE I…

Pala prva klapa filma o Živojnu Žiki Milenkoviću

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com