Politika

ZDRAVA SRBIJA: Niš je nekada imao svoju plažu! Zašto je Nišu potrebna plaža na Nišavi?

Simbol Zdrave Srbije je zlatno žuti cvet drena. Dugovečna i otporna biljka dren sporo raste, a svi njeni delovi se koriste u brojne svrhe. Naši preci su poštovali ovu biljku i sadili je pored tek izgrađenih kuća verujući da štiti taj dom i porodicu. Samo nekoliko generacija unazad Srbi su živeli u ekološkoj državi i uzgajali organsku hranu, podsećaju u Zdravoj Srbiji.

 

„Danas naša mala lepa zemlja, sa dinamičnim raznolikim reljefom, umerenom klimom i bogatim kulturnim nasleđem suočava se sa pravom ekološkom krizom iako i dalje ne spada u red razvijenijih industrijskih zemalja.

Pre nekoliko godina sam pokrenula građansku inicijativu, u vezi obnavljanja plaže na Nišavi na mestu gde je u prošlosti zaista postojala plaža.

Neki ljudi su mi rekli da je ideja neprihvatljiva jer reka nije čista. A šta će nam Vilina plaža kad ne možemo da se kupamo?“, istakla je Ivana Petković, potpresednik Zdrave Srbije u Nišu.

Organska hrana i ekološka država su samo neke od vizija stranke Zdrava Srbija. Na plaži možete da se sunčate, socijalizujete, igrate sport i da razmišljate, dodala je Petković.

„Pozivam građane da se upoznaju sa čitavim programom ove stranke i njenom idejom o dostojanstvenoj zemlji Srbiji koja poštuje svoju prošlost i inteligentno i sa patriotizmom podiže i unapređuje ono što su nam preci ostavili. Posetite sajt www.ZdravaSrbija.org.rs i upoznajte se sa programom naše organizacije“, kaže Petković za Niške Vesti.

 

Pogledajte kako je nekada izgledala Nišava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com