Društvo

Zbrinuta prva životinja u novootvorenom stacionaru u Zoo kutku u Kamenici

U novootvorenom stacionaru u Zoo kutku u Kamenici zbirnuta je prva životinja, ptica kreja koja je bila upetljana u strunu i granje na keju na Nišavi, a stanari okolnih zgrada obratili su se ZOO kutku i usledila je akcija spasavanja, navode iz ovog Udruženja.

Prema njihovim rečima, zahvaljujući volonterima Zoo patrole i asistenciji radnika JKP “Parking servis”, ptica je oslobođena i zbrinuta na adekvatan način u stacionaru za smeštaj domaćih životinja u Kamenici.

“Nakon detaljnog pregleda ustanovili smo da ptica nije povređena i vrlo brzo je vratili u prirodu”, kažu u Zoo planetu.

https://www.facebook.com/zooplanetnis/videos/675070290184122

Podsetimo, pre samo nekoliko dana otvoren je stacionarni prostor za smeštaj zbrinutih životinja, koji je rekonstruisan po projektu „Tvoje mesto u Srbiji“ a podržan od strane USAID-a, NKD-a i ORCA organizacije i uz donaciju solarnog panela za dogrevanje stacionara koji je u saradnji sa učeničkom kompanijom Ekolim, obezbedila omladinska inicijativa „Solarni azil“, pokrenuta u okviru WWF-ovog projekta „Na mladima klima ostaje“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com