DruštvoRegion

Zbog zamućenja izvorišta voda nije za piće u šest zaplanjskih mesta

Zbog zamućenja izvorišta u Gornjem Dušniku u opštini Gadžin Han stanovnici šest mesta koja se snabdevaju sa tog izvorišta upozoreni su da voda nije za piće i pripremu hrane, kazao je Saša Tasković iz gadžihanske Direkcije za izgradnju i komunalne deltatnosti. Prema njegovim rečima, voda od juče nije za piće i pripremu hrane u Gadžinom Hanu, Marinoj Kutini, Krastavču, Dugoj Poljani, Gornjem Dušniku i Donjem Dušniku.

“O zamućenju izvorišta obavestili smo Institut za javno zdravlje i juče i danas su uradili vanredne analize. Narednih dana će takođe uzimati uzorke i kada analize budu pokazale dobar kvalitet vode, obavestićemo meštane da mogu da je koriste”, kazao je Tasković.

Tasić je izjavio da je Direkcija obezbedila od niškog vodovoda cisternu sa pijaćom vodom i ta cisterna će kružiti sve dok voda ne bude mogla da se koristi.

“Danas popodne biće u Gadžinom Hanu, a sutra od 8.30 kreće najpre od Gadžinog Hana, potom će u 10.30 biti u Donjem Dušniku, u 12.30 u Marinoj Kutini i posle 14 časova ponovo u Gadžinom Hanu”, kazao je Tasković.

Prema Taskovićevim rečima, Direkcija za izgradnju i komunalne delatnosti obavestila je meštane o zamućenju vode posredstvom svoje zvanične stranice i lokalnih medija. On je izjavio da se nakon jučerašnjeg vidnog zamućenja, izvorište u Gornjem Dušniku dosta izbistrilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com