Zdravlje

Zbog velikog intresovanja građana, preventivni pregledi u Domu zdravlja Niš se nastavljaju

Zbog velikog interesovanja građana, direktor Doma zdravlja Niš, prof. dr Milorad Jerkan u dogovoru sa zaposlenima organizuje još jednu akciju u subotu, 17.jula, namenjenu građanima u cilju unapređenja skrinig programa. Građani mogu da urade preventivne testove na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, karcinoma dojke i delelog creva. Za testiranje nije potreban uput i zakazivanje.

U želji da se još više poveća obuhvat stanovništva preventivnim pregledima, Dom zdravlja Niš ponovo organizuje tri akcije.

Služba za radilošku dijagnostiku poziva sve žene starosne dobi od 50-69 godina da se odazovu na skrining pregled za rano otkrivanje karcinoma dojke i urade mamaografski pregled u periodu od 07.00 – 19.00 sati. Pregled će se obavljati na prvom spratu.  Od 07:00 – 19.00 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva se žene starosne dobi od 25-64 da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma  grlića materice – PAPA test. Uzimanje briseva radiće se na prvom spratu , u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena, dok svi građani oba pola, starosne dobi od 50 – 74 godine mogu da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja Niš.

Dom zdravlja Niš kao ustanova primarne zdravstene zaštite ima ulogu u očuvanju i unapređenju zdravlja građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ma kakvo veliko interesovanje nego covek obozava medije pa zeli da bude u njima. Nego Dom zdravlja Nis je ustanova pod nadleznoscu Vlade Srbije i ministarstva zdravlja tako da je sve sto se tamo desava od javnog znacaja i mora biti dostupno javnosti.
    – kako je Jerkan direktor a ima skoro 66god, ko mu je to dozvolio i na osnovu kog zakona
    – kolika je njegova plata, koliko placenih i ne placenih funkcija ima on i ona njegova pomocnica
    – zasto je placao radnike u covid-u samo 22.5h prekovremenog rada sto je oko 10.000 kada su imali slobodnu samo jednu subotu i nedelju mesecno.
    – da se provere jednokratne transakcije radnicima vece od 150.000 i na osnovu cega je taj novac isplacivan.
    Eto… Ako ne Vi onda bilo koji istrazivacki mediji. Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com