Zdravlje

Zbog velikog interesovanja i ove subote preventivni mamografski pregledi u Domu zdravlja

Zbog velikog interesovanja žena Dom zdravlja Niš organizuje i ove subote, 1. februara, obavljanje preventivnih zdravstvenih pregleda mamografom od 07,00 do 19,00 časova, u centralnom holu i prostorijama Službe za radiološku dijagnostiku koja se nalazi na prvom spratu Doma zdravlja Niš.

„Sve zainteresovane žene, starosne dobi od 50 do 69 godina života, koje u poslednje dve godine nisu uradile mamografiju, imaće priliku da urade mamografiju i da od zdravstvenih profesionalaca dobiju važne informacije o mogućnostima prevencije i rane dijagnostike raka dojke. Ovom prilikom radiće se i edukacija žena za samopregled dojke. Istoga dana ženama će biti urađen ili zakazan mamografski pregled“, poručuju u Domu zdravlja Niš.

Ova akcija se oganizuje u cilju ranog otkrivanja raka dojke bez obzira na status zdravstvenog osiguranja. U toku akcije radiće se i podela promotivnog materijala sa zdravstveno-vaspitnim sadržajem, navode u Domu zdravlja.

„Nakon obavljenog preventivnog pregleda svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje“, dodaju u niškom Domu zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close