Obrazovanje

Zbog tehničkih problema u tri škole nastava onlajn

Posle jednomesečne pauze, počelo je drugo polugodište. Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine. U Nišavskom okrugu zbog tehničkih problema tri škole nastavu pohađaju samo onlajn.

Škola u Beloj Palanci, Sićevu i osnovna i srednja škola Carica Jelena nastavu zbog tehničkih problema imaju samo od kuće.

 “U školi u Beloj Palanci je poplavljen dao intalacija tokom nedavnih poplava i  nemaju ispravnu vodu za piće pa iz tog razloga učenici imaju nastavu na daljinu narednih dana. Slična je situacija i u OŠ “Nadežda Petrović” u Sićevu. Zbog poledice autobusi nisu mogli da izađu do škole tako da će narednih nekoliko dana deca imati onlajn nastavu. Zbog radova  koji će potrajati neko vreme i učenici Specijalne škole Carica Jelena u Nišu imaće onlajn nastavu. U svim ostalim školama stanje je redovno.Imali smo sastanke sa svim direktorima na kome su oni dobili neophodne instrukcije”, kaže Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

Prema njegovim rečima nastava u drugom polugodišu je identična nastavi od 1. septembra. Mlađi osnovci idu u dve grupe svakodnevno. Stariji osnovci i srednjoškolci  nastavu će naizmenično pohađati u školi i onlajn. Ova dva modela smenjivaće se na nedelju dana.

“I ove godine  u martu će za učenike osmog razreda biti organizovan probni završni ispit. Završni ispit će biti organizovan kao i do sada, ali preciznije podatke o tome daće ministar prosvete”, kaže Gejo.

Učenici su u obavezi da u hodnicima škole nose maske sve dok ne stignu do svog mesta gde sede kada mogu id a ih skinu. Profesori su u obavezi da sve vreme boravka u školi nose maske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com