Društvo

Zbog renoviranja vrtića “Neven”, roditelji nezadovoljni organizacijom

U vrtiću “Neven” koji se nalazi u Katićevoj ulici u Nišu, roditelji neće moći da dovode decu do kraja septrembra zbog rekonstrukcije vrtića, kaže v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić, jer od ponedeljka počinje renoviranje. Roditelji su nezadovoljni jer će, kako tvrde, sada decu morati da vode u obdanište “Maslačak” gde već ovaj vrtić ima svoju decu. Jedna od opcija je takođe i vrtić “Palčić” u kome trenutno borave deca iz vrtića “Crvenkapa” koji se takođe renovira. Roditelji su uzdrmani zbog toga što su radovi na obdaništu mogli da se održe tokom leta.

Ono zbog čega su roditelji uzdrmani jeste da su iskoristili sve moguće bonuse za “čuvanje” dece preko leta – od godišnjih odmora do bolovanja. Svakako, roditelji nisu protiv renoviranja vrtića, ali smatraju da vreme renoviranja nije idealno zbog početka školske godine, ali i zbog menjanja prostorije jer misle da mališani nisu u stanju da se naviknu na novi boravak, iako će sa njima biti isto osoblje.

V. d. direktorka Svetlana Mitić je u nekoliko navrata rekla da je “renoviranje dobro i za roditelje i decu, ali više za decu”. Dodala je takođe da je renoviranje neophodno zbog mogućeg mešanja struje i vode, kako ne bi došlo do neke katastrofe.

“Ja zaista mislim da je u interesu svih nas da se renovira obdanište, jer već tridesetak godina unazad nije ništa rađeno. Sem renoviranja samog vrtića, biće i novog nameštaja, dok će se star izbaciti. U planu su i dva nova kupatila za mališane, kao i renoviranje svih soba. “ – rekla je Mitićeva.

Ono što je takođe dodala jeste da se tender nekoliko puta raspisivao, ali da se niko nije oglasio do sredine jula. Ponovo je raspisan skoro, početkom avgusta.

“Ono što bih zamolila roditelje jeste da se strpe još tih mesec dana koliko će radovi trajati, a posle toga će deca biti u novom vrtiću i mislim da ćemo svi biti zadovoljni.
Postoji mogućnost da u saglasnosti sa majstorima koji će raditi vrtić da se u nekim okolnostima prvo odrade sobe, i da se tu smeste deca sredinom septembra, ali to je samo odluka koja će biti u razmatranju, jer bez njih ne mogu ništa da obećam.”
– dodala je v. d. direktorka vrtića.

Roditelji i dalje nezadovoljni situacijom kao i brojem deteta koliko će moći da budu u “Maslačku” i ostalim vrtićima su zatražili još jedan sastanak, međutim, Mitićeva je rekla da nema potrebe za tim i da će biti obavešteni putem telefona.

Inače, ugovor sa firmom “Gramont inžinjering” koja počinje da izvodi radove od ponedeljka imaju rok 35 dana da završe radove. Rekonstrukcija ovog vrtića koštaće oko 11 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com