Ekonomija

Zbog povećanja penzija, mnogi penzioneri ostali bez besplatnog prevoza. Gradonačelnik najavljuje usklađivanje iznosa

Veliki broj penzionera u Nišu je zbog povećanja svojih prinadležnosti, ostao bez prava na korišćenje kartica za besplatan prevoz. Razlog za to limit koji važećom gradskom odlukom iznosi 25.283,00 dinara. Oni ne treba da brinu, kažu u gradskoj kući, jer će biti usvojeno novo Rešenje o utvrđivanju cena usluga prevoza u javnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Grada Niša.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će grad uskladiti odluku sa aktuelnim povećanjem penzija i da penzioneri ne treba da brinu, jer će ponovo koristiti mogućnost besplatnog prevoza.

“Penzioneri koji su ostvarivali pravo na besplatan prevoz do poslednjeg povećanja penzija ponovo će imati tu mogućnost. Limit ćemo povećati na 26.547,00 dinara. Odluka će se naći na stolu gradskih većnika na sednici koja je zakazana za sutra”, rekao je Bulatović.

Ovo povećanje limita odraziće se i na gradski budžet, istakao je prvi čovek grada, ali i dodao da Grad mora da ispuni obećanje koje je dao najstarijim sugrađanima.

“Nagovestili smo i da ćemo u drugoj polovini godine razmišljati i o drugim povlasticama kada je javni prevoz u pitanju, ali to zavisi od mogućnosti u budžetu grada”, zaključio je Bulatović

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com