Virus Korona

Zbog novog talasa kovida HITAN sastanak predstavnika zdavstvenih ustanova juga i jugoistoka Srbije

U Kliničkom centru Niš, kao najvećoj, regionalnoj zdravstvenoj ustanovi, tercijarnog tipa, a po nalogu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara, sutra će biti održan hitan sastanak u vezi sa organizacijom rada i koordinacijom između ustanova, prilikom zbrinjavanja i lečenja Covid pacijenata iz čitavog regiona ovog dela Srbije u narednom periodu.

Uprava niškog Kliničkog centra i stručna komisija ustanove za borbu protiv zarazne bolesti Covid- 19, na čijem je čelu prof. dr Radmilo Janković, a po odluci nadležnih organa, za vreme trajanja trećeg talasa epidemije, biće nosilac celokupne organizacije i međusobne saradnje svih regionalnih zdravstvenih ustanova.

„Sastanku će prisustvovati direktori više od 20 zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova, a kako bi zajedničkim koordinisanim radom, tokom trajanja trećeg talasa epidemije, jug Srbije bio u potpunosti spreman za maksimalno angažovanje u zbrinjavanju svih obolelih, na što kvalitetniji i efikasniji način“, saopštila je uprava Kliničkog centra Niš.

Uprava niškog Kliničkog centra takođe će učestvovati i u formiranju privremene Covid bolnice u hali „Čair“. Nadležni iz ove zdravstvene ustanove obaviće razgovore sa rukovodstvom Grada Niša i na tu temu, a vezano za aktivnosti i angažovanje medicinskog osoblja Kliničkog centra Niš i rada u privremenoj Covid bolnici.

„Klinički centar Niš još jednom poziva i apeluje na sve građane, da poštuju propisane epidemiološke mere i time, pre svega, sačuvaju svoje zdravlje i pomognu sebi, ali i celokupnom medicinskom osoblju, koje se već punih 7 meseci, nesebično i bespoštedno bori za zdravlje i živote obolelih od Covida-19“, ističu u saopštenju.

Dodaju da je Klinički centar Niš i celokupno medicinsko i nemedicinsko osoblje, u potpunosti spremno za treći talas epidemije i predstojeći zimski period, koji prema rečima epidemiologa, neće biti nimalo lak, te će učiniti sve, da ostanu na visini zadatka kao i do sada, jer „predaja, ni u kom slučaju, nije opcija“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close