Društvo

Zbog nestanka devojčice iz Niša zaštitnik građana kontroliše rad Centra za socijalni rad

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o nestanku maloletnog deteta iz Niša koje je pronađeno u okolini Beograda, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu.

Informacije i kopiju kompletne dokumentacije niški Centar za socijalni rad u roku od 15 dana treba da dostavi Zaštitniku građana, koji će po prijemu odgovora odlučiti o daljem toku postupka, navedeno je na sajtu.

Trinaestogodišnja Nišlijka T.B. odlučila je da napusti roditeljski dom  zbog ljubavi prema matematici i želje da upiše Matematicku gimnaziju u Beogradu mada još nije završila osnovnu školu. Kako to nije mogla u Nišu, odlučila je da pokuša u Beogradu. Njeni roditelji to nisu odobravali pa je ona odlučila da do svog cilja stigne bez njihovog znanja. Spakovala se i krenula putem svojih snova ni ne sluteći da će njena odluka podići celu Srbiju na noge. U Matematičkoj gimnaziji je bila u subotu kada su kandidati polagali prijemni ispit.

Strahujući da joj se desilo nešto loše njeni roditelji su alarmirali javnost, uključila se policija koja je maloletnicu umornu pronašla u noći između suobote i nedelje  u autobusu koji saobraća ka Ugrinovcima  gde je spavala jer nije imala kuda da se skloni.

Kako je na društvenim mrežama objavila zabrinuta porodica, devojčica je nestala u subotu oko sedam sati. Navodno je sa sobom ponela samo đačku knjižicu pa se verovalo da je krenula da se upiše u nišku gimnaziju „Svetozar Marković“ koja prima talentovane učenike.

Čim je prijavljen devojčicin nestanak,  policija iz cele Srbije je krenula u opsežnu potragu.

U Policijskoj upravi u Nišu su svi bili na svojim radnim mestima dok nije stigla vest da je dete pronađeno. Posumnjalo se da je mala u Matematičkoj gimnaziji, međutim, i dalje se nije znalo šta se sa njom dešavalo. Na svu sreću, objave na društvenim mrežama su mnogo pomogle, jer je jedna devojka koja se zatekla u autobusu ka Ugrinovcima, prepoznala odbeglu Nišlijku.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com