Društvo

Zbog koronavirusa škole otkazuju odlazak u Italiju, na niškom aerodromu veće mere predostrožnosti

Povodom situacije u vezi sa širenjem koronavirusa u Italiji, Radna grupa Ministarstva zdravlja Republike Srbije održala je hitan sastanak u cilju preduzimanja adekvatnih mera. Neke od tih mera su pojačan nadzor i posebna kontrola putnika koji dolaze iz Italije, na svim graničnim prelazima. Kako poručuju iz Ministarstva zdravlja u saopštenju, izmenjeno je i zdravstveno upozorenje koje se deli svim putnicima, a koje se odnosi na zaražena odnosno epidemiološki rizična područja. Škole u Nišu otkazaće odlaske u Italiju, a na Aerodromu „Konstantin Veliki“ preduzimaju se veće mere predostrožnosti.

Načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo za Niške Vesti kazao je da se poštuju odluke Ministarstva i da će škole uraditi anekse ugovora sa turističkim agencijama i promeniti destinaciju putovanja.

„Sve ekskurzije se realizuju u aprilu i maju, sada je februar. Stiglo je uputstvo Ministarstva da je preporuka da učenici ne putuju u Italiju. Škole će napraviti anekse ugovora sa agencijama i promeniti maršrutu“, izjavio je Gejo.

On je istakao da se sve radi zbog preventive i da nema mesta panici, jer od koronavirusa oboljevaju najčešće starije osobe ili hronični bolesnici.

Niš povezan avio-linijama sa Rimom, Bolonjom i Bergamom, a kako saznajemo letovi sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ se odvijaju redovno, ali uz veće mere predostrožnosti.

„Pratimo sve preporuke Ministarstva zdravlja i postupamo u skladu sa njima. Od januara koristimo na aerodromu termovizijske kamere. U cilju prevencije na snazi su povećane mere predostrožnosti, koje podrazumevaju da zaposleni moraju da koriste zaštitne maske i rukavice“, kazao je izvor Niških Vesti.

Što se tiče turističkih aranžmana, iz turističke agencije Galaxy Travel poručili su da za sada nije otkazana nijedna grupa koja putuje u Italiju, ali naglašavaju da se prate sve preporuke resornog Ministarstva zdravlja, kao i zemlje u koju se putuje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close