Društvo

Zbog komplikacija “malih boginja” dečak na aparatima za disanje

Dvogodišnji dečak koji je usled komplikacija od malih boginja na aparatima za disanje u teškom je stanju. Dejan Milojević, načelnik Intenzivne nege Dečije klinike niškog Kliničkog centra za Niške Vesti kaže da postoje mali znaci oporavka ali je još rano za bilo kakve procene.

“Trenutno je na aparatima za disanje mališan koji je od rođenja imao nekoliko upala pluća i koji zbog narušenog zdravstvenog stanja nije mogao da primi vakcinu. Ima osip po telu i visoku temperaturu, dobio je upalu pluća i mi u ponedeljak ili utorak očekujemo zvaničnu potvrdu da se radi o morbilima, za sada samo postoji visoka sumnja”, rekao je doktor Milojević za Niške Vesti.

Mali Jakov je iz blizanačke trudnoće a njegovi roditelji su svakodnevno na klinici strahujući za njegovo zdravlje, kaže on.

Zbog epidemije malih boginja prijem dece za koju se sumnja da imaju morbile organizovan je na posebnom odeljenju na (-1) ulazu u Dečiju kliniku niškog Kliničkkog centra. Na tom odeljenju su raspoređene sestre i lekari koji se bave samo tom decom kako ne bi došlo do prenošenja infekcije na druge delove klinike, ističe Milojević za Niške Vesti.

Sva deca koja imaju boginje a nemaju komplikacije ne zadržavaju se u bolnici, već budu vraćena kućama. Tinejdžeri koji su stariji od 14 godina upućuju se Infektivnu kliniku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com