Kultura

Zbog čega je Tricky „poludeo“ na Nišvilu i povukao bend sa scene, a potom želeo da nastupi sa trubačima?

„Razlog zbog kojeg jeTricky prekinuo nastup na zatvaranju Nišvila nije bio loš razglas Sky Music-a niti to što je „pijani direktor Nišvila hteo da ga bije“ kako su informisali svoju agenciju, već propust njihovog tonca kome su neočekivano otkazala oba laptopa sa matricama, pa su nastup umesto sa uvodnom numerom posvećenoj Srbiji započeli završnom numerom“, izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević nakon rekonstrukcije događaja sa očevicima.

 

„Zbog toga je Tricky bukvalno poludeo i povukao bend sa scene. Nakon desetak minuta pokušali su ponovo nastup ali je tehnička greška bila nepopravljiva, a nastup nemoguć. To je strašno pogodilo Trickija jer je na tehničkoj probi sve savršeno funkcionisalo, a on se radovao nastupu i hvalio kvalitet zvuka. Sav bes pokušao je da iskali na direkoru festivala i njegovim saradnicima, nepovezano ponavljajući da voli Srbiju i njen gostoljubivi narod, osim direktora koji je hteo da ga bije, da je spreman da odmah umre, kao i da će se ubiti ako ne izađe na binu“, objasnio je Blagojević.

Foto: Miloš Stojanović – Shime

Kad su na drugom stejdžu počeli svoj nastup trubači, Tricky se potpuno smirio i pitao novinara Miloša Eremića može li da se popne na binu i repuje sa njima.

„Da mi je Eeremić u tom trenutku preneo tu informaciju verovatno bih mu dozvolio i to bi bila medijska ekskluziva“, istakao je direktor festivala.

Dobar deo njegove publike već se preselio na Midnight Dance stejdž, pa bi druga opcija bila da tamo nastupi sa dj Dejanom Šobotom koji je ujedno bio i stejdž menadžer glavnog programa (pa i Trickijevog nastupa) i koga je na kraju grlio.

„Umesto tih opcija, ubacili smo ga u taxi i poslali u hotel“, kazao je Blagojević.

Ostaje žaljenje, kaže Blagojević, što je jedna tehnička greška bila okidač za buđenje Trickijevih demona.

Foto: Miloš Stojanović – Shime

Stručni tim Sky Music-a potvrdio  je odgovornost njihovog tonca sledećim pojašnjenjem.

„Sistem inženjer se postara da zvuk bude linearan i adaptiran uslovima i konfiguraciji na terenu. Onog momenta kad se zvuk namesti on se više ne dira, Sve dalje je stvar njihovog tonca, njegove percepcije kako da ono što dolazi sa bine u najvernijem obliku dođe do publike. Ako sa bine dolazi loše, tako će se čuti i napolju. Bend sa bine ne čuje zvuk napolju. Sve što čuju je monitor mix koji radi drugi tonac. Isti taj bend je bio zadovoljan na tonskoj probi, tome proba i služi. Zvuk je bio vanserijski dobar. Specijalno imajući u vidu atipičnu postavku Trikijevog tonca“, zaključio je direktor Nišvila Ivan Blagojević

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com