Društvo

Zaživela usluga “Predah smeštaj”

Posle višegodišnjeg čekanja roditelji će decu sa smetnjama u razvoju ostaviti na nekoliko dana u Ustanovi Mara jer je dugonajavljivanja usluga “Predah smeštaj” zaživela. O deci, korisnicima usluga ove ustanove, 24 sata brinuće radnici a roditelji decu u toku godine mogu da ostave na čuvanje 40 dana s tim da oni ne budu vezani. Ukupno je 60 korisnika koji su podeljeni u grupe, a prvih pet je već u prostorijama namenjenim ovoj usluzi.

“Ono što je najbitnije to je olakšanje za radotilje koji će posle dužeg vremena zbog korone dovesti decu na radnu terapiju. To puno znači i mališanima”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa zamenicom Dušicom Davidović posetila Centar Mara ovim povodom.

Foto: V.P.

Usluga “Predah smeštaj” je važna za korisnike jer će se na taj način deca osamostaljivati i prilagođavati se novom vidu usluga, njihovom samostalnom boravku uz podršku koja će u narednom periodu biti ustanovljena.

“Zaposleni u Centru Mara kao tim, time možemo i da se pohvalimo, mogu u svakom trenutku da odgovore svim izazovima i zahtevima. Mnogo socijalno ugroženih porodica i socijalno ugroženih pojedinaca imaće mogućnost da svoje utočište pronađe upravo kod nas. Kada se radi o 24-časovnom zbrinjavanju dece to je usloga koja ima za cilj da osamostalimo malo naše korisnike i odvojimo ih iz njhovog biološkog okruženja kako bi smo ih što bolje uključili u društvenu zajednicu. Istovremeno pomažemo i roditeljima u ovim teškim danima pandemije korona kada je možda i njima potrebna zdravstvena pomoć. U tom slučaju mi smo im na raspolaganju”, kaže Miloš Ranšelović, direktor Centra Mara.

Foto: V.P.

Najavljene su i nove usluge koje će Grad u narednom periodu pokrenuti kao što su prihvatilište za odrasle osobe koje će raditi 12 meseci u toku godine. Očekuje se i svratište za decu ulice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com