Kolumna

Zavrteo je Boban Pantelejsku vrtešku!

“Pojavi se duga posle duge kiše”, “Pogledaj u nebo”, “Ne dolazi”, ali i “Sve ljubavi moje”, “Ciganima srce daću”, “Ciganka”… pesme su koje prepoznajemo već na prvom taktu. Postale su bezvremenske. One su muzička istorija…

Pevača Bobana Zdravkovića uvek rado pozdravimo u svom rodnom Nišu. Iako se možda čini da se povukao u muzičku ilegalu, njegova popularnost je tu, i dalje živi. Popularnost koja se ne meri muzičkim skandalima, već kvalitetom. Svestan je on da ne može biti zvezda “u svom selu”. A to i ne želi. Svoj grad voli jer su mu tu prijatelji, a upravo oni su mu kako je i sam govorio, najveći kritičari.

Ipak, to što deluje da se povukao, ne znači i da ne radi. Najviše nastupa u susednoj Bugarskoj, ali kroz njegove pesme živi na čitavom Balkanu. Ipak njegovim venama teče krv pravog Nišlije, i zbog te ljubavi svoj rodni grad nikada nije napustio. On je neko ko radi samo šta voli, ne opterećuje se mnogo drugim stvarima, ali kada radi, daje sve od sebe.

On je možda previše normalan da bi se našao u moru onih koji sada vladaju estradom. Skroman, tih i nenametljiv, takav je Boban koga znaju Nišlije. A kada uzme mikrofon, svi su na nogama. Njegov glas i veseo duh vam vrati osmeh na lice, pa makar pevao i najtužniju pesmu. Njegovi hitovi se pevaju sa istim žarom sa kojim su se pevali i pre 30 godina.

U Nišu je pevao davno, a po svemu sudeći Nišlije su ga se uželele. Društvene mreže gore. Možda dođu i komšije iz Bugarske. Jedno je sigurno, Boban je zaslužio koncert u Nišu na trgu ili u Tvrdjavi!

Obećao sam mu, jednog dana napravićemo taj koncert!

Za razliku od mnogih “nabeđenih zvezda” koje pevaju svuda po Srbiji, Boban Zdravković je pre svega dobar čovek, bez ijedne afere i voli bre svoj Niš. Mi se setimo naših Nišlija tek kada na žalost nisu više sa nama. Boban je uvek bio skroman, nikad nametljiv, nikad skandalozan! Njegove pesme i dan danas traju. Ajde da pokažemo da volimo Bobana i da mu damo podršku. Idemo ceo Niš, utorak, 8. avgust od 20h u dvorištu Doma učenika na Panteleju Saita Crne Mambe i Boban Zdravković.

Zavrteće Boban Pantelejsku vrtešku, siguran sam u to!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com