Društvo

ZAVRŠNI RADOVI: “Rovče” dobilo novi izgled (FOTO)

Završena je prva faza radova na popularnim sportskim terenima “Rovče”, pa će mladi i oni koji rekreativno žele da se bave sportom moći da ih koriste već od sledeće nedelje, kada će ovaj kompleks biti i svečano otvoren i predat građanima na korišćenje.

Pre samo nekoliko meseci ovo mesto je predstavljalo pravo ruglo, a sada je zasijalo punim sjajem. Na popularnom Rovčetu nikla su čak tri košarkaška terena, staza za skok u dalj, završeno je parterno uređenje pešačke zone, urađena je tribina na igralištu za rukomet, ili mali fudbal, četiri svlačionice ispod tribina. Postavljena je profesionalna podloga od tartana na terenima za male sportove.

“Niš je dobio pravi sportski kompleks i sa završetkom prve faze radove već će moći da se koristi. Sadržaj će upotpuniti druga faza radova, koja kreće uskoro. Tereni su namenjeni za građanstvo, za rekreativni sport, termini se neće naplaćivati”, ponovio je gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar.

Kačar ističe da će uskoro biti raspisana javna nabavka za drugu fazu radova, koja predviđa postavljanje elektro instalacija, reflektora, video nadzora, izgradnju atletske staze za trčanje, teretanu na otvorenom, određeni broj zaštitnih ograda i još par sportskih rekvizita..

Sređivanje Rovčeta deo je obimnog projekta revitalizacije niške tvrđave koji finansira ministarstvo trgovine i turizma. Prva faza uključivala je sređivanje letnje pozornice, staza iznad nje i Rovčeta, dok će se u narednoj raditi na uređenju bedema i unutrašnjosti tvrđave, što će doprineti da ovaj drevni spomenik postane prepoznatljiv simbol Niša i mesto koje će privlačiti turiste iz celog sveta.

Sedamdesetih godina prošlog veka Rovče je bilo jedno od najomiljenijih mesta na kome su se okupljali mladi zaljubljenici u sport iz Niša. Na sportskim terenima se igrao rukomet, mali fudbal, a na red da se uđe na teren čekalo se i po nekoliko sati. Omiljenom sastajalištu mladih koji se rekreativno bave sportom, ali i sportskim ekipama teren u Rovčetu će ponovo biti na raspolaganju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com