Kultura

Završni koncert Akademskog folklornog ansambla „Oro“

Večeras, u četvrtak 20.06.2019. u dvorištu Univerziteta, sa početkom u 20 časova, Akademski folklorni ansambl „Oro“ održaće koncert, na kome će se predtaviti dečije grupe, škola folklora i pripremni ansambl.

Oni će, na ovaj način, svečano obeležiti kraj još jedne uspešne sezone i publici prikazati šta su to prethodnih meseci radili.

„Studentski kulturni centar ponosan je na svoje igrače, počev od onih najmlađih, pa do onih starijih, koji uz ljubav prema pokretu i muzici čuvaju kulturu naše zemlje. Svi mi zajedno čuvamo i negujemo tradiciju našeg ansambla „Oro“, koja, podsećamo, traje šezdeset godina. Ovo je jedan u nizu koncerata koji u godini velikog jubileja poklanjamo svojim Nišlijama“, kažu iz SKC-a.

Kada je u pitanju ansambl „Oro“, on nastavlja sa radom kako bi se pripremio za predstojeće turneje, koncerte i natupe, kao što je Međunarodni studentski festival folklora, koji, dodaju iz SKC-a, svi ljubitelji tradicionalnih igara željno iščekuju.

„Pozivamo sve da večeras u 20 sati budu sa našim anasamblom „Oro“ i Velikim narodnim orkestrom SKC-a u dvorištu Univerziteta. Da zajedno uživamo u lepoti naše istorije i tradicije, putujući kroz Srbiju uz zvuke narodnih igara“, poručuju iz SKC-a.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close