Društvo

Završni ispit bez muke: Besplatna pripremna nastava iz srpskog jezika

Gradska opština Medijana u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu Departmanom za srbistiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola

Gradska opština Medijana u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu departmanom za srbistiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić ističe da je cilj ovog projekta koji je inicirala Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku da se učenicima olakša polaganje ispita, a roditeljima uštede sredstva za plaćanje privatnih časova.

“U zavisnosti od interesovanja, opština nastojati da organizuje i besplatnu pripremnu nastavu iz matematike kao i drugih predmeta u okviru kombinovanog testa”, istakao je.

Pripremnu nastavu će držati 40 studenata završne godine studija i master studija.
Upravnica departmana za srbistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu prof.dr Mirjana Ilić kaže da je bilo veliko interesovanje studenata da drže nastavu u osnovnim školama, ali da su odabrali one najbolje.

“Jedan od uslova bio je i da su položili metodiku nastave iz srpskog jezika i književnosti, što znači da već imaju određenu praksu i iskustvo u radu sa učenicima”, objasnila je.

Pripremnu nastavu držaće jednom nedeljno po četiri studenta u svih deset škola sa teritorije Gradske opštine Medijana u periodu od sredine aprila do sredine juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com