Sport

Završne scene snimanja dokumentarnog filma o Duletu Saviću pale na nikad emotivnijem Zvezdinom rođendanu

Snimanje priče o jednom velikom fudbaleru, koja se ne bavi ni nacijom ni verom, već sportom i njegovim profesionalnim dostignućima, koja će biti ispričana kroz dugometražni dokumentarni film “Dule Savić, a u Londonu muk”, privodi se kraju, a završni kadrovi snimljeni su na nikad emotivnijoj proslavi Zvezdinog 78. rođendana, na kojoj je ovom proslavljenom fudbaleru uručena nagrada za životno delo.

Prema rečima rediteljke Branke Bešević Gajić, samo snimanje je bilo i interesantno i emotivno jer je bila prisutna njegova cela porodica.

“Kao što smo kroz ceo film i radili, tako smo i u samoj zavšnici uradili spontani intervju sa Duletom i njegovom suprugom Marinom. Na taj način akteri umesto da samo gledaju u kameru i pričaju, oni su dovedeni u razne situacije i kroz te situacije zabeleženi. To je bilo veoma zahtevno produkcijski, ali smo se trudili da ostavimo autorski pečat u svakom segmentu ovog filma i nadam se da će i na svakog gledaoca ostaviti snažan umetnički utisak “, kazala je Bešević Gajić.

Radni naslov filma je „Dule Savić, a u Londonu muk“, i to je upravo i fokus celog filma.

„Tada se igrala se završnica meča kada je Dušan Savić natrčao na loptu i levicom je poslao u rašlje Arsenalovog gola“, objašnjava rediteljka i dodaje da je upravo beogradska premijera ovog filma zakazana je za 6. decembar 2023. kada je 45. godina od kako je Dule dao gol Arsenalu u Londonu u devedesetom minutu i upisao sebe u istoriju Zvezde i srpskog fudbala.

Zadnja klapa će pasti na Zlatiboru, gde će ekipa City produkcije snimati Duleta i njegovu suprugu Marinu, a nakon toga predstoji montaža snimljenog materijala.

“Ja sam moja očekivanja ispunila sva. Smatram i da sam sebi odgovorila na pitanja koja su me intrigirala u svom umetničkom porivu”, kazala je rediteljka.

Dodala je da je zadovoljna i ekipom koja je radila na filmu. Pohvalila je City produkciju na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

“On je producent u pravom smislu te reči zato što nam je sve obezbedio, od odličnih uslova na setu, kontakata, divnih lokacija… Ipak najbitnije je što je pokrenuo tu ideju i što je oformio divan tim, koji sve može i koji ništa ne odbija da uradi. Ovo je kolektivno delo, a film može da bude dobar samo ako odbacimo sujetu i međusobno se uvažavamo, što je ovde i bio slučaj”, istakla je Branka Bešević Gajić.

Na filmu su radili i Nikša Malić Katanović, direktor fotografije, a za montažu će biti zadužen Boban Rajković.

U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Matija Bećković, Pižon, Dragan Savić, Marina Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivenčević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti. I upravo ta lepeza ličnosti koji će se naći u dokumentarcu govori o tome da su se ljudi voleli, poštovali i uvažavali uprkos tome za koji tim su igrali, ili za koji klub su navijali.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com