Hronika

Završne reči na suđenju za nesreću na Bulevaru Medijana

Suđenje Nemanji Stamenkoviću (19) iz Beograda koji je optužen da je 4. januara ove godine vozeći “audi” izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48) iz Niša biće nastavljeno danas završnim rečima tužilaštva, odbrane i advokata porodica nastradalih, dok će na ročištu koje će biti naknadno zakazano biti izrečena presuda.

U protekla nešto više od tri meseca iskaz pred sudom dao je Stamenković i više veštaka saobraćajne i medicinske struke.

Okrivljeni je između ostalog rekao da je polovina krivice za nesreću na njegovm ocu koji mu je dao auto, a da je druga polovina krivice na njegovoj bolesti. U odbrani pred sudom Stamenković je izjavio da je prilikom preticanja, nepoznato vozilo navodno krenulo u njegovu stranu pa je zato skrenuo sa puta kako bi izbegao udes.

“Uplašio sam se, stisnuo sam volan sa obe ruke i spustio glavu. Nakon toga osetio sam trnjenje u vratu i mišićima tela i počeo sam da gubim orijentaciju u prostoru”, izjavio je okrivljeni.

Lekari koji su pregledali Stamenkovića su medjutim potvrdili da on nema nikakve bolesti i organske razloge koji bi opravdali tegobe koje je opisivao u momentu nesreće.

Po mišljenju lekara okrivljeni se u momentu nesreće jeste uplašio, ali se “organizovano ponašao” tako da nije istina to što je govorio da je izgubio orijentaciju u prostoru i zbog toga izleteo na trotoar.

Stamenković je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje mu, ukoliko bude oglašen krivim, može biti izrečena kazna od najviše osam godina zatvora.

Okrivljeni se tereti da je, krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na deonici bulevara gde je dozvoljena brzina 60 kilometara, izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa kolovoza i pokosio dvojicu pešaka koji su išli trotoarom. Dečak je od siline udarca bio odbačen preko ograde Vodovoda visoke dva metra a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta dok je Ilić podlegao povredama sat vremena kasnije u Kliničkom centru u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com