Sport

Završne pripreme košarkaša u kolicima za EP u Sofiji, reprezentativci se spremaju za najbolji rezultat

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima počela je u Knjaževcu drugi deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo C divizije, na kome nameravaju da pruže svoj maksimum i da plasmanom u viši rang takmičenja ostvare najveći dosadašnji uspeh u ovom paraolimpijskom sportu za Srbiju.

Na poziv selektora Slobodana Banjca u Knjaževcu se okupilo 11 reprezentativaca, dok će se još dvojica pridružiti ekipi 19. jula.

Na spisku selektora Banjca su Željko Ćirković, Miljan Grujić, Nemanja Vukašinović, Draženko Mitrović, Dragan Sikima, Željko Likić, Vilijam Maksimović, Zoran Jeremić, Boban Stanković, Goran Vezmar, Damir Silađi, Elvis Fakić i Filip Jovanović.

Osim Elvisa Fakića i Nemanje Vukašinovića koji će se zbog obaveza priključiti reprezentaciji 19. jula, ostali igrači su spremni započeli drugi deo priprema, koji će trajati 13 dana.

Na putu za Knjaževac košarkaši u kolicima su bili specijalni gosti na turniru 3×3 opštine Pantelej u Nišu, gde su prikazali svoje umeće. Osim dve ekipe sastavljene od reprezentativca, na turniru su učestvovale ekipe domaćina Naisa kao i ekipe Despota iz Beograda. Pobednici turnira, iako je to bilo u drugom planu, bili su “Plavi reprezentativci” – Maksimović, Sikima, Stanković, Silađi i Vezmar.

Predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije Vladimir Kuzmanović i selektor Banjac istakli su zadovoljstvo zbog forme koju su postigli reprezentativci u toku prvog dela priprema i nakon toga samostalnim radom i izrazili uverenje da će u naredne dve nedelje uspeti da se pripreme kako su i planirali – za najbolji mogući rezultat na EP C divizije.

„Naši košarkaši ne idu pod pritiskom na ovo EP, ali je njihova želja da ostvare najbolji rezultat do sada. Vidim da imaju znanje i kvalitet za tako nešto i verujem da ove pripreme pomažu da se sklope kockice onako kako to mi svi zajedno priželjkujemo“, rekao je Kuzmanović.

Evropsko prvenstvo C divizije igraće se u Sofiji od 29. jula do 4. avgusta. Na turniru, pored Srbije, učestvuju domaćin Bugarska, zatim Grčka, Češka, Mađarska, Irska i Portugal, a plasman u B diviziju izboriće dve prvoplasirane ekipe. Srbija je u grupi B sa Irskom i Grčkom dok su ostale ekipe u grupi A.

Prvi deo priprema urađen je u Beogradu, u Zavodu za sport na Košutnjaku, a sada su do polaska na EP obezbeđene pripreme u Knjaževcu. Od igrača koji su na pripremama, na EP u Sofiju će otputovati njih 12. Kotizaciju za njihovo učešće, kao i smeštaj reprezentativaca, omogućio je Paraolimpijski komitet Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com