Ekonomija

Završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji ulice Vojvode Mišića

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji dela ulice Vojvode Mišića, između ulica 9. brigade i Dušanove, privode se kraju. Pored novog asfalta na saobraćajnici, biće uređeni trotoari i izdvojena i obeležena mesta za parking.

“Radovi su zahtevali jednu detaljnu rekonstrukciju i rehabilitaciju. Behaton ploče ćemo nastaviti da postavljamo još nekoliko dana u ovom planiranom delu. A nastavak ove i Dušanove ulice, desnog trotoara, radićemo kada budu hladniji dani, kada ne možemo da radimo asfalt. Asfaltne površine su sada prioritet jer one zahtevaju trenutnu spoljnu temperaturu i uslove”, rekao je Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

On je dodao da su sada jasno izdvojeni trotoari i parking mesta u ulici.

“Izdvojili smo deo za parkiranje, proširili deo za pešake i behaton pločama smo označili pešačku površinu. Tako da se sada bukvalno vidi gde je parking mesto, a gde pešačka zona, prosto su naglašeni i jedan i drugi deo”, kazao je Lović.

Nakon završetka ulice, preostaje završetak raskrsnice, ali i delova ispred zgrada.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

“Rešićemo i sve one probleme koji se tiču i delova do samih ulaza, koji nisu bili predviđeni ovim projektom, nego su nasleđe iz vremena kada su zgrade građene. Dogovorili smo i tu dinamiku da se ove površine kompletno rekonstruišu, do samih ulaznih delova zgrada”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Vrednost radova je 13 miliona dinara, a finansira ih Grad preko programa rehabilitacije Direkcije za izgradnju grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com