Ekonomija

Završetak radova na Bulevaru cara Konstantina u narednih mesec dana

Rekonstrukcija Buluvera cara Konstantina trebalo bi da bude završena u narednih 30-tak dana, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na konferenciji koju je održao u Gradskoj kući, a na kojoj je bilo reči pre svega o ulaganjima države i grada u putnu infrastrukturu.

Bulatović je rekao da je preostalo još da se asfaltira deonica od kružnog toka kod Cumtobela do naselja Nikola Tesla, što je poslednja faza rekonstrukcije tog velikog projekta vrednog 180 miliona dinara.

On je istakao da se u Nišu trenutno rekonstruišu tri bulevara, a osim Bulevara Cara Konstantina u toku su i radovi na Bulevaru heroja sa Košara i Bulevaru Nikole Tesle.

Rekonstrukcija Bulevara cara Konstantina počela je oktobra 2017. godine, ali je u više navrata prekidana, što su u JP „Putevi Srbije“ pravdali nedostatkom projektne dokumentacije, dok su iz grada stizala uveravanja da je sva dokumentacija uredno pribavljena i dostavljena nadležnima.

Foto: B. Lj.

Na produžetak radova, kako su ranije kazali u „Putevima Srbije“ koje finansira rekonstrukciju, uticalo je prvenstveno to što je tek nakon uvođenja izvođača radova u posao, utvrđeno da je neophodna atmosferska kanalizacija na delu puta od Suvodolskog potoka do Kutinske reke i za te radove je bilo potrebno uraditi projektno-tehničku dokumentaciju.

Građani koji prolaze ovim delom grada potvrdjuju da je kolektor na Bulevaru cara Konstantina završen, ali da radovi na samoj saobraćajnici sporo napreduju i da se na gradilištu danima može videti tek po koji radnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com