Društvo

Završeno drugo kolo, vode „Sremac“ i „Tesla“

Posle završenog drugog kola „Igara na vodi“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Sportskog centra „Čair“, u vođstvu je ekipa Gimnazije „Stevan Sremac“ sa 40 poena.

Drugi su plivači ETŠ „Nikola Tesla“ koji imaju dva boda manje. Sa po 36 bodova slede učenici Medicinske škole i Gimnazije „Svetozar Marković“. Takmičare je proteklog vikenda obišao i predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom koji su srednjoškolci pokazali za učešćem u ovom takmičenju i naglasio da će najveća niška opština i dalje raditi na unapređenju razvoja sporta kako u srednjim, tako i u osnovnim školama.

Narednog vikenda, u subotu, 29. aprila na programu je treće kolo sa tri grupe i direktnim prenosom uživo preko sajta Gradske opštine Medijana.

Učenici dvanaest srednjih škola iz Niša, od kojih deset sa područja najveće niške opštine takmiče se po prvi put na čairskom bazenu u šest disciplina: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon.

Najbolja školska ekipa biće nagrađena letovanjem, a ostale tri koje budu finalisti dobiće propusnice za bazen u okviru Sportskog centra „Čair“ do kraja godine.

Finale takmičenja četiri najbolje škole biće održano u subotu, 13. maja sa početkom u 19 sati.

Za sve učesnike „Igara na vodi“ Gradska opština Medijana obezbedila je majice u različitim bojama.

U „Igrama na vodi“ učestvuju četiri niške gimnazije – „Stevan Sremac“, „Svetozar Marković“, „9. maj“ i „Bora Stanković“, kao i Prehrambeno-hemijska i Škola mode i lepote, Ugostiteljsko – turistička škola, Trgovinska, Medicinska i Ekonomska, Pravno poslovna i ETŠ „Nikola Tesla“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button