Društvo

Završene prve „Igre bez granica“. Pobedila ekipa „Radoja Domanovića“

Učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ pobednici su prvih „Igara bez granica“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i učešće deset osnovnih škola sa područja ove opštine, održanih od 4. do 6. juna u Parku Svetog Save. Oni su svojoj školi doneli vrednu nagradu – opremanje informatičkog kabineta. Drugo i treće mesto zauzele su osnovne škole „Car Konstantin“ i „Vožd Karađorđe“.

Pehare, medalje i zahvalnice najboljima je uručio predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić.

 

“Više od 1500 dece je bilo u ovom našem parku u protekla tri dana, i to je najbolji pokazatelj da je manifestacija prava i da je naišla na dobar prijem i kod nastavnika i kod učenika. Ovo je još jedna u nizu manifestacija koje najveća niška opština organizuje za osnovce, u cilju razvijanja takmičarskog duha i zdravih životnih navika”, podsetio je Kocić, uz napomenu da će sve novine koje opština uvodi a tiču se takmičenja škola postati tradicija.

Decu su u igrama tokom tri dana bodrile rukometašice niške „Naise“, rukometaši niškog „Želje“ i fudbaleri Radničkog. Svi učesnici dobili su majice u određenoj boji svoje škole, i sladolede „Frikoma“ kao osveženje. Partner u celom događaju bio je niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Deca su se takmičila u pet disciplina – obruči i čunjevi, poligon spretnosti, skok u dalj, igra džinova i trka džakovima.

Cilj manifestacije je između ostalog, jačanje sportskog duha, kreativnosti, maštovitosti i pripadnosti timu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com