Sport

Završene “Igre na vodi”, tim Medicinske škole ide na more!

Tročasovnim spektaklom na niškom bazenu završene su ovogodišnje „Igre na vodi“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Sportskog centra „Čair“ u Nišu.

Prvo mesto sa 31 poenom u ukupnom plasmanu zauzela je Medicinska škola „Milenko Hadžić“ i osvojila vaučer za letovanje o trošku Gradske opštine Medijana. Druga je Gimnazija „Svetozar Marković“ sa 27 poena, dok je treće mesto sa 25 bodova pripalo Gimnaziji „Bora Stanković“. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobile su propusnice za niški bazen do kraja godine.

Nagrade su najboljima uručili predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić.
“Čestitam najboljima od srca! Zahvaljujem svim školama koje su se angažovale u ovom takmičenju, profesorima koji su okupili ekipe a pre svega učenicima koji su se sa toliko srčanosti i hrabrosti borili. Posebno zahvaljujemo rukovodstvu Sportskog centra „Čair“ koje je realizovalo ono što smo mi u opštini zamislili. Učenici Medicinske škole su najbolji i idu na letovanje u Grčku kao što smo obećali. Želimo da Medijanine „Igre na vodi“ postanu tradicija i da u njima učestvuje što više škola. Gradska opština Medijana želi takođe da svojim manifestacijama pokrije sve uzraste, organizovaćemo paradu maturanata i nadam se i takmičenja studenata niškog univerziteta, kazao je Krstić na završnici manifestacije.
Finale „Igara na vodi 2017“ bila je prilika i da se nekim pojedincima, učesnicima ovog takmičenja iskaže posebna zahvalnost.
Viktorija Mišeljić, učenica Medicinske škole i izuzetan sportista, dobitnik je posebnog priznanja opštine Medijana za požrtvovanost, jer je, bez obzira na povredu ramena tokom jedne igre nastavila takmičenje i završila ga. Ona će od Gradske opštine Medijana dobiti i novčanu nagradu od 10.000 dinara.

Voditelj programa finala „Igara na vodi“ bio je poznati niški novinar Dragan Stojanović Žika. U revijalnom programu učestovovale su članice kluba Kangoo Jumps i članice Kluba za sinhrono plivanje Niš.
Medijanine „Igre na vodi“ trajale su od aprila, u njima je učestvovalo 12 niških škola sa po 16 takmičara, dok su plasman u finale izborile ekipe svih niških gimnazija – „Svetozar Marković“, „Stevan Sremac“, „9.maj“ i „Bora Stanković“, kao i ETŠ „Nikola Tesla“ i Medicinska škole.
Takmičilo se u disciplinama: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com