Društvo

Završena višemesečna obuka vodiča i pasa za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva

U Centru za obuku pasa u Nišu prethodne nedelje je završeno višemesečno osposobljavanje vodiča i službenih pasa za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva u specijalnim i jedinicama vojne policije Vojske Srbije.

Profesionalni vojnici – vodiči su se za to vreme osposobili za upotrebu pasa u specijalnim operacijama i pružanje prve pomoći u slučaju povređivanja ili ranjavanja psa, dok su vojni službeni psi prošli odgovarajuću dresuru.
U skladu sa zadacima koje će vodiči i psi izvršavati u jedinicama Vojske Srbije, realizovana je opšta dresura i uvežbavanje radnji kao što su savlađivanje prirodnih i veštačkih prepreka, upad u objekte i motorna vozila i neutralisanje protivnika, uključujući i, kao jedan od najbitnijih segmenata obuke, izvođenje napadnih dejstava iz helikoptera.
Psi su u Centru posebno odabrani i uzgojeni za ovu namenu, a po završenom osposobljavanju raspoređeni su u specijalne i jedinice vojne policije, gde će izvršavati zadatke zajedno sa vodičima sa kojima su prethodnih meseci bili na obuci.
Obuka vodiča i pasa za specijalna dejstva i operacije doprinosi unapređenju sposobnosti specijalnih snaga Vojske Srbije, budući da su psi, zahvaljujući superiornim čulima i sposobnosti da brzo i bez upotrebe smrtonosne sile savladaju protivnika, nezamenjiv pratilac u realizaciji mnogih zadataka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com