Društvo

Završena druga faza izgradnje novog Studentskog doma na Gradskom polju

Druga faza izgradnje Studentskog doma na Gradskom polju kod tehničkih fakulteta je završena. Treća i završna faza trebalo bi da počne do kraja 2020, a kompletan završetak radova očekuje se do kraja naredne godine, kaže direktor Studentskog centra Rade Rajković.

 

 

‘’Druga faza izgradnje novog studentskog doma na  Gradskom polju je okončana. Početak treće faze se očekuje do kraja ove ili početkom iduće godine. Poslednja faza u izgradnji doma obuhvata sve radove do njegovog konačnog uređenja. Ukoliko sve bude teklo po planu studenti bi mogli u novi dom da se usele krajem iduće ili početkom 2022. godine’’- kaže Rajković.

Izgradnja novog studentskog doma u Nišu je od velikog značaja za studente fakulteta Univerziteta u Nišu. Pre svega zbog materijalne situacije njihovih porodica, jer se radi o mladim akademcima koji dolaze iz najnerazvijenijih opština u Srbiji, pa je stanovanje u Domu za njih jedino rešenje da nastave studije. Sa druge strane to je i svojevrsna motivacija za njih jer činjenice govore da ključeve soba u domu mogu da dobiju samo najbolji studenti sa visokim prosekom. To je osnovni kriterijum koji nosi najviše poena za dobijanje sobe. Tek nakon toga sledi meterijalni status studenata.

Izgradnja Studentskog doma na Gradskom polju počela je još pre 11 godina. Poslednji studentski dom u Nišu izgrađen je još 1974. godine, a na početak izgradnje novog čekalo preko 30 godina.

Kada  Studentski dom na Gradskom polju bude otvoren imaće 500 mesta za visokoškolce, čime će postojeći smeštajni kapaciteti za studente biti uvećani za oko 60 odsto. Kapacitet četiri postojeća paviljona je 958 mesta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com