Lica NišaVirus Korona

Završen “vikend” policijski čas, trajao 60 sati (FOTO)

U Srbiji je jutros u pet sati završen policijski čas, uveden u okviru mera za suzbijanje širenja koronavirusa, koji je trajao 60 sati. Prema procenama stručnjaka vanredno stanje moglo bi da se završi u maju.

Policijski čas je podrazumevao zabranu kretanja tokom celog vikend, jer je počeo u petak u 17 sati. Zabrana kretanja će ponovo biti na snazi danas od 17 časova i trajaće do pet sati ujutru u utorak.

I pravoslavni Vaskrs sledeće nedelje dočekaćemo u kućama, a razmatra se i moguća zabrana kretanja već od četvrtka od 17 sati do ponedeljka u pet ujutru, saznaje Kurir.

Posle tog karantina, koji bi trajao čak 84 sata, ako epidemiološka situacija ostane pod kontrolom, otvara se mogućnost za razgovore o postepenom smanjenju mera i skraćivanju policijskog časa, piše ovaj list.

Posle vaskrsa imamo još dva rizična praznika, 1. maj i Đurđevdan. Nakon toga mere bi mogle da budu blaže, odnosno. Policijski čas bi bio od osam uveče, umesto od pet, počeli bi s radom restorani na otvorenom, tj. bašte, i to sa ograničenim brojem ljudi i sa propisanim rastojanjem. Otvorile bi se javne ustanove, prodavnice, frizerski i kozmetički saloni, ali sa ograničenjima koje bi Vlada propisala. Među poslednjima bi krenuo javni prevoz, a otvaranje škola i vrtića je i dalje krajnje neizvesno i struka tu odluku najpažljivije, ali i najteže donosi.

[meta_gallery_slider]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com