DruštvoLica Niša

Završen Tvrđavski most. Različita mišljenja građana o novom izgledu sa svetlećim efektima!

“Poput većine svetskih metropola, prateći savremene trendove i Niš je dobio most u centru grada sa svetlećim efektima. U potpunosti je spreman za pešake i festivale koji nas očekuju u avgustu i septembru”, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je niški most uporedila sa mostovima u Singapuru, Japanu, Južnoj Кoreji, Velikoj Britaniji, Danskoj, Australiji, Gruziji….

Foto: printscreen zvanične FB strane Dragane Sotirovski

Veliki broj građana slaže se sa gradonačelnicom i u komentarima na društvenim mrežama ističu da je most svetski i pravi mamac za turiste.

Foto: M.V.

Drugi, ga upoređuju sa rijalitijem, ističu da se ne uklapa uz ambijent Starog Niša i niške Tvrđave, za svetlosne efekte kažu da su kič.

Primećuju i kvalitet radova, ali i deo mosta na kome svetla ne rade.

Foto: M.V.

Trg kralja Milana i most su završeni nakon nekoliko probijenih rokova za rekonstrukciju. Rekonstrukcija je trajala više od 500 dana. Gradonačelnica Niša je prošle nedelje rekla da zato što mnogi rokovi nisu ispoštovani, izvođačima radova se skidaju kazneni poeni.

“Na sve ono što nije dobro urađeno ukazaće nadzor iz Direkcije za izgradnju grada”, kazala jeSotirovski.

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić istakao je da će izvođač radova snositi sve konsekvence ukoliko se ne bude pridržavao ugovorenih odredbi što se tiče kvaliteta radova.

“Nadzor ispred Direkcije će kontrolisati kvalitet izvedenih radova i naredne dve godine će svi nedostaci biti rešeni o trošku izvođača”, zaključio je Prokić.

Radovi na gradskom trgu su počeli 2019. godine.

 

Planirano uredjenje Trga Kralja Milana Obrenovića u Nišu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

  1. Poštovani, insistirajte na tome da se zaliva drveće posađeno pored Nišave. Greh je da toliki milioni kubika vode protiče na 10 m od drvoreda a drveće suvo!!!

  2. Ovo je sve samo ne lepo i moderno. Osvetljenje nije trajalo ni dva dana kako treba. Ne moze gospodja da uporedjuje most koji vodi u tvrdjavu da uporedi sa mostovima koji se uklapaju u modernu arhitekturu, ali bitno da most svetli, a to sto ne svetle isto koga briga. Pisem sve vreme da su mnogo sebicni, egoisticni, glasala sam i u Vasoj anketi i jos nekim,ljudima se ovaj most ne svidja ovakav. Dosta brukanja vise

  3. A kada će da nestane iz Niša konjske zaprege po gradu?. Konjske zaprege mogu i preko ovog kič mosta da prelaze.

  4. Most u Nišu ne može da se poredi da konstrukcijom ostalih mostova koje gadonačelnica spominje

  5. Bravo!!! Ovo je predivno!!! Predlažem da srušimo tu staru tvrđavetinu (spomenik kulture od izuzetnog značaja) jer nije moderna kao most i više se uopšte ne uklapa u ambijentalnu celinu. Na njenom mestu, sagradićemo novu i moderniju. Kakvu niko (normalan) na svetu nema.

  6. Ja mislim da su za Vas Nisilije najbolje svece pa da vam dele kada prelazite most.
    Posto je to retro a i mozete taman da se pomolite pre ulaska u tvrdjavu.

  7. Uhvatili ste za to da li most idu uz tvrdjavu.. Pa pogledajte ove slike, kakve su ovo fleke? Na sta lici ovo? Jel neko gleda gde gazite? Neko crnilo od ulja po plocama ovo je grozota. Ovako ne treba da izgleda ni most koji treba da se renovira a ako je ovo gotovo i novo i lepo gradonacelnici da kupite vecu dioptriju za naocare. Ako jedna domacica i uredna zena kaze da je ovo lepo i cisto i tako treba ona je greska Vucica sto dao zenama da vode gradove. Bulatovic nije bio tako aljkav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com