Društvo

Završen šesti SICEF Hakaton

Šesti po redu SICEF Hakaton održan je od 8. do 10. novembra 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.

Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona je tim „Entuzijasti“, sačinjen od studenata Elektronskog fakulteta, dok su „OutOfBoozeExceptio“ i „SM4RT“ osvojili drugo i treće mesto.

Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osvojio je Sony PlayStation 4 Slim sa 4 kontrolera i 2 igre, kao i vaučer putovanje od Magic Travel-a, drugoplasirani tim je osvojio eksterne ADATA SSD-ove od 240 GB, a trećeplasirani tim Marvo Scorpion 4u1 gaming set.

OutOfBoozeExceptio; Foto: SICEF Hakaton

Tema 6. SICEF Hakatona bila je „Aplikacija za agrikulturu sa optimizacijom resursa i korišćenjem data-setova“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja, digitalna pomoć u medicini, itd.

Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

Žiri su činili predstavnik kompanije Nignite Nenad Mitić, predstavnik kompanije Better Collective Nenad Jovanović i alumni član SICEF-a i ko-osnivač startapa Take Care, Stefan Đokić.

SM4RT; Foto: SICEF Hakaton

Za takmičare održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je „Full Stack Development“ kompanije Better Collective, zatim „Hacking the Hackathon“ kompanije Nignite, i poslednje predavanje držao je Stefan Đokić na temu „Brate, aj pravimo biznis?”.

Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, bila obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu  kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

Glavni organizator Hakatona – SICEF, Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu, je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com