Sport

Završen Međunarodni „Balkans best figters“. Kik boks klub “Niš” najbolji u ringu, WAKO North Macedonija na tatamiju (FOTO)

Turnir otvorio Oliver Paunović, prvi predsednik Kik boks saveza Jugoistočne Srbije i počasni predsednik Kik boks kluba Niš

Međunarodni „Balkans best figters“, koji se sedmi put održao u Nišu i okupio najbolje kik boksere Balkana, je završen, a niški klub je ponovo pokazao da je najbolji u ringu. Kik bokseri “Niša” osvojili su ukupno šest zlatnih medalja. Sa druge strane, na tatamiju, odnosno na otvorenom borilištu najbolji su bili takmičari iz kluba WAKO North Macedonija.

U Ringu su prva tri mesta pripala Kik boks klubu “Niš”, sledi “SPARTA 2013” iz Temerin, i “Car Lazar” iz Kruševca. Zlato je na tatami pripalo klubu “Wako north” iz Mekedoniji, drugi je bio Kik boks klub “Univerzum” iz Rožaja, dok se bronzom okitio “Peo kik” Beograd.

Kik bokseri “Niša” mogu da se pohvale sa šest zlatnih medalja, a borcu ovog kluba Lazaru Pantiću pripao je i pehar za najboljeg borca na turniru. Zlatom su se okitili u kategoriji seniori i Miloš Janković i Gordana Marjanović. U kategoriji juniora najbolji su bili: Nada Krivačević, Nikolina Stevanović i Ivan Krivačević. Ivanu Krivačeviću je pripao i pehar za najboljeg borca i posle tri teška meča protiv predstavnika BiH, Makedonije i Bugarske pehar za najboljeg tehničara turnira.

Srebrne medalje pripale su Matiji Jovanoviću, Nataliji Gligić, Vladani Radonjić, Anđeli Pavlović, Janji Savić i Stefanu Stankoviću.

Ovaj turnir se već tradicionalno održava u Nišu i po broju takmičara, klubova i zemalja koje učestvuju, smatra se jednim od najjačim na Balkanu. Ovogodišnji turnir otvorio je prvi predsednik Kik boks saveza Jugoistočne Srbije i počasni predsednik Kik boks kluba Niš Oliver Paunović.

“Imao sam tu čast da otvorim sedmi „BALKANS BEST FIGHTERS“ jedan od najjačih kik boks turnira u regionu sa preko 500 takmičara, koji se održava u Nišu”, rekao je Paunović.

Tom prilikom Paunoviću je selektor Kik boks reprezentacije Srbije, Srdjan Radulović uručio plaketu za doprinos u promociji Kik boksa.

Drugi dan turnira otvorila je predesdnica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković. Njoj je Oliver Paunović kao počasni predsednik Kik boks kluba Niš uručio povelju i pehar za doprinos u organizaciji Balkanskog turnira u Nišu.

Međunarodni turnir održan je u sali Oš “Mika Antić” u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com