Društvo

Završen Medijanin festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Nagrade najboljima, „Naisa“ Branku Stevanoviću

Uručenjem nagrada i pohvala završen je tradicionalni 13. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u organizaciji Gradske opštine Medijana. Ovogodišnji dobitnik povelje „Naisa“ je naš poznati pesnik Branko Stevanović.

Prvonagrađenima je pripao iznos od 9.000 dinara, drugo mesto „osvojilo je“ 5.000, a treće 3.000 dinara. Najbolji literarni i likovni radovi, uz dela pisaca publikovani su u zborniku radova.

Zamenica predsednika Gradske opštine Medijana, prof. dr Svetlana Antić, zahvalila se svim učesnicima najveće pesničke manifestacije na jugu Srbije, naglasivši da „centralna niška opština neguje lepu reč i tradiciju pesništva“ i dodala da je „za ovogodišnji festival vladalo veliko interesovanje pisaca, učesnika i publike, što dokazuje sve veći broj radova, koji pristiže na festivalski konkurs iz više država“.

U protekla dva dana, naši najpoznatijih pisci i pesnici za decu Rusomir Arsić, Vlasta Cenić, Branko Stevanović, Violeta Jović, Gordana Timotijević i mnogi drugi, družili su se sa učenicima u školama „Dušan Radović“, „Car Konstantin“ „Ratko Vukićević“.

Ovogodišnji dvodnevni festival, obeležile su priče o Dobrici Eriću i Minji Suboti, prijateljima festivala, uz čije smo stihove i note odrastali. Igoru Kolarovu, posvećeno je veče u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“.
Kao i prethodnih godina, otvaranje i zatvaranje Medijaninog festivala čiji je cilj negovanje lepog pisanja, recitovanja i crtanja, pratio je bogat scenski i umetnički program.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com