Društvo

Završavaju se radovi na asfaltiranju parkinga između starog i novog Kliničkog centra

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović rekao je da će parking izmedju novog i starog Kliničkog centra biti završen do 15. novembra.

Radovanović je podsetio da su rekonstrukcija i pripreme za asfaltiranje parkinga počeli sredinom septembra, a radovi će će biti završeni u planiranom roku od dva meseca.

On je kazao da su započeli i pripremni radovi za izgradnju helidroma, pošto je na tenderu izabran izvodjač radova.

Radovanović je rekao da je za transport sanitetom do Beograda potrebno bar dva i po do tri sata, računajući izlazak iz Niša i ulazak u Beograd, dok je helikopterom potrebno duplo manje vremena.

Mesto gde će biti izgrađen helidrom

„Posebno je prednost to što će se helidrom nalaziti u nastavku parkinga, pored zgrade novog Kliničkog centra, pa pacijent može da se prebaci brzo u helikopter, ne mora da se vozi do neke lokacije koja je pogodna za sletanje“, istakao je Radovanović.

On je rekao da u saradnji sa direktoratom Civilnog vazduhoplovstva lekari KC Niš već prolaze edukaciju za pravilan i bezbedan ulazak osoblja sa pacijentom u helikopter.

„Učestvujemo i na vežbama i već imamo opremljene hirurške, anesteziološke, internističke i druge medicinske timove koji su edukovani za transport helikopterom“, izjavio je Radovanović.

Gradnja helidroma koštaće 15,5 miliona dinara.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close