Sport

Završava se evropsko prvenstvo u paraglajdingu

Evropsko prvenstvo u paraglajdingu koje je protekle dve sedmice održano u Nišu, sa poletišta Višegrad stena na Panteleju, zvanično se završava u subotu 6.avgusta 2022.

 

Svečano zatvaranje takmičenja zakazano je u 9 časova, izjutra, u Hotelu Tami kada će biti proglašene najuspešnije reprezentacije među 30 zemalja učesnica kao i najuspešniji pojedinci od ukupno 133 takmičara.

Među 130 najboljih pilota iz Evrope, nalazi se i srpski tim od 6 članova koji su došli da brane bolje svoje reprezentacije i svojih klubova. Oni su, posle prvog takmičarskog dana, na visokom drugom mestu, odmah posle francuskog tima, koji inače važi za najbolji. Gosti koji su došli iz 30 evropskih zemalja, ali i sa drugih kontinenata, čine se, iskreno zadovoljnim dok govore o svojim utiscima.

Foto: Negoslava Stanojević

Osim Višegrad stene, sa koje se poleće sa 1020 metara nadmorske visine, na Oreovcu postoji još jedno poletište, dok za drugačiju komponentu vetrova više odgovara start iznad sela Koritnik kod Niške Banje. Sve to skupa čini da Niš bude visoko pozicioniran na svetskoj paraglajding mapi i da, kad konačno savršenoj priprodi pridoda i nešto bolju infrastrukturu, bez problema dobije i organizaciju svetskog prvenstva.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com