Ekonomija

Završava se bazen sa talasima na akva parku u Niškoj Banji

Radovi na akva parku u Niškoj banji uveliko traju. Završene su mašinske sale za otvorene i zatvorene bazene, lenja reka, bazen sa talasima, a najviše posla biće na spa centru koji će, kada bude završen raditi cele godine. Direktor KLER-a Dušan Radivojević rekao je za  TV Zona plus da radovi na akva parku kod Niške Banje idu po planu i da se za sada se poštuje predviđena dinamika.

Ovaj kapitalni objekat na 5,4 hektara upotpuniće sadržaj Niške banje koja je poslednjih godina privlačna i za bračne parove sa decom. Iz budžeta Grada Niša u naredne tri godine, kada se planira završetak parka, biće izdvojeno blizu milijardu i 700 miliona dinara za te namene.

Privode se kraju radovi na bazenu sa talasima. Krenula je izgradnja iz temelja objekta koji treba da funkcioniše 12 meseci u godini, što je značajno jer akva park neće biti samo sezonski, već će biti u funkciji svih 12 meseci u toku godine. Izvođač se pridržava planirane dinamike, ugovoren je rok od tri godine koji mora da ispoštuje, tako da ne očekujem neko pomeranje“, rekao je direktor KLER-a Dušan Radivojević.

Foto: Grad Niš

Grad Niš je već ranije celo to područje komunalno opremio, jer se očekuje da akva park privuče i druge investicije.

Mi tamo imamo nešto manje od desetak hektara zemljišta na kojem je planiran turističko-rekreativan i zdravstveni sadržaj. Svakako fali jedan ozbiljan hotelski kompleks koji bi upotpunio taj sadržaj. Siguran sam da će kad poodmaknu radovi na akva parku zainteresovanost investitora za Nišku Banju, ne samo za Lozni Kaloem, porasti“, istakao je Radivojević

Foto: Grad Niš

Izgradnja akva parka, siguno će banju vrati u sam vrh kada je banjski turizam u Srbiji u pitanju, ali omogućiti da ovo turističko mesto nadomak Niša živi svih 365 dana u godini.

Grad završava radove na biciklističkoj stazi od Niša do Banje, uskoro počinju radovi i na putnoj infrastrukturi ka obližnjim naseljima na Кoritniku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Žalosno je što nemamo normalne novinare koji bi izveštavali pre svega istinito, a ne samo da prenosite ono što vlast kaže ili obeća. Zašto ih ne pitate jel gotovo Kulište, jel gotova biciklistička staza do banje? Pitajte ih jel gotov Somborski bulevar, ulica Vojvode Putnika? Izmeštanje pruge obećavaju godinama, stadion? Ili napišite šta su uradili od početka do kraja i da je urađeno kako treba? Grad je u katastrofalnom stanju u svakom smislu a vi pišete bajke i hvalospeve. Pa i da urade taj akva park ko će da ga održava? Ovi iz Čaira ko što održavaju bazene, halu i stadion? Raspad sistema u kompletu. Nije li vas bar malo sramota, novinari?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com