Ekonomija

Zavod za urbanizam počeo godinu sa gubitkom, ali samo na papiru

Veće grada Niša usvojilo je danas informaciju o radu JP Zavod za urbanizam Niš u prvih šest meseci ove godine, u kojoj je izmedju ostalog navedeno da je ta ustanova u prvoj polovini ove godine poslovala sa gubitkom od 2,5 miliona dinara.

Direktor JP Zavod za urbanizam Niš Miroljub Stanković je medjutim, objasnio je da je uobičajeno da na polugodju Zavod beleži gubitak, pošto u prvoj polovini godine ugovara poslove a u drugoj polovini ih naplaćuje.

“U prvih šest meseci ove godine mi smo ugovorili više poslova nego što je to bilo planirano. U konkureniciji svih ustanova u Srbiji na tenderu smo dobili izradu Prostornog plana Niš-Merdare koji obuhvata trasu auto-puta koji će se graditi od Niša do administrativne granice, izradu Prostornog plana Vlasine, što je najveći prostorni plan na jugoistoku Srbije i posao pratećeg obradjivača za izradu Prostornog plana Zlatibora. Imamo sklopljene ugovore za izmene i dopune prostornog plana Sokobanja, Dimitrovgrad, Gadžin Han i Doljevac ”, rekao je Stanković.

On je kazao da je Zavod započeo izradu Prostornog plana Niš-Merdare koji obuhvata trasu auto-puta koji će se graditi od Niša do administrativne granice.

“Sadašnja planska dokumentacija omogućava početak radova na trasi Niš-Pločnik, a ovo što ćemo sada raditi je od Pločnika prema Kuršumliji, Prolom Banji, Djavoljoj varoši i Merdaru”, rekao je Stanković novinarima u Gradskoj kući.

Prema Stankovićevim rečima, pomenutim poslovima, kao i planskim dokumentima koje će uraditi za grad Niš, Zavod za urbanizam sigurno će obezbediti dovoljno prihoda za pozitivno poslovanje do kraja godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com