Zdravlje

ZAVOD ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ: Dežurne ekipe pripravne, vozila ispravna

Za sada nema poziva kada su u pitanju povrede usled padova na snegu, a sve ekipe su u pripravnosti i spremne za pravovremenu reakciju, kaže direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Slavoljub Živadinović. Sa tim je upoznao i gradobačelnika Niša Darka Bulatovića koji je tokom protekle noći obišao ovu zdravstvenu ustanovu.

Direktor Hitna pomoć je dodao da je jedna od ekipa bila na terenu i u toku noći kada je sneg počeo da pada punim intenzitetom. Reagovala je u selu Kravlje koje je zavejano smetovima, ali uz pomoć vatrogasaca ekipa je stigla na odredište.

“U pitanju je bila povreda jednog meštanina koji je pao sa terase dok je čistio sneg. Na sreću povrede nisu bile opasne po život i pacijent je u najkraćem roku prevačen do Urgentnog centra”, kaže direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš dr Slavoljub Živadinović.

Živadinović je dodao da ova zdravstvena ustanova je za prethodne tri i po godine prešla oko 3 miliona kilometara bez ijednog udesa i šlepanja, zastoja na putu, što je dovoljan dokaz da su vozila bezbedna , nije važan samo pravilan već i brz transport pacijenata.

“Bezbedan prevoz je vrlo važan. Tehnički pregled se radi na šest meseci, a imali smo i vanredne tehničke preglede, koji su predviđeni novim zakonom o bezbesnosti saobraćaja. To je odgovor na prijave da su kola Hitne pomoći neispravna.Takve informacije kada čuju naši pacijenti treba da shvate kao širenje panike. Nekome ne odgovara što smo brži, efikasniji , što sa znatno manje sredstava obavljemo ovu značajnu funkciju”, istako je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Živadinović je istako i da su ekipe Hitne pomoći reagovale i na auto putu prema Leskovcu gde se dogodila teška saobraćajna nesreća, kada se prevrnuo autobus iz Makedonije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com