IZBORI 2023.

Zavetnici u Nišu: Svako ko misli da njegov glas ništa ne znači, mnogo greši

Pozvali građane da glasaju u što većem broju i po savesti

Srpska stranka Zavetnici – organizovala je danas u prostorijama stranke konferenciju za medije. Teme konferencije ticale su se predizborne poruke i kako pomoći Srbima na teritoriji Kosova i Metohije.

“Želimo da pozovemo sve građane da u što većem broju izađu na izbore i da glasaju prema svojoj savesti i proceni. Pozivamo ih i apelujemo na njih da se ne obaziru na ucene i na raznorazne pritiske kojima su izloženi”, poručio je građanima diplomirani saobraćajni inženjer Vili Hadžić, poverenik za Nišavski okrug.

On je podsetio na novinu u zakonu o izborima, glasanju i priznavanju važećih, odnosno nevažećih glasačkih listića.

“Ako ste primorani da slikate svoj glas za bilo koga, nakon toga, možete precrtati taj glas i zaokružiti neki drugi broj. To je važeći listić”, navodi Hadžić i dodaje: “Svako ko misli da njegov glas ništa ne znači, taj mnogo greši”.

Što se tiče druge teme o kojoj se govorilo na konferenciji, oni su se osvrnuli na situaciju sa Kosovom i istakali jedan vid pomoći Srbima na KIM.

“Ako nam se oduzme teritorija, sledi dalje otimanje. Kosovo nije samo od dugovno pitanje, već pitanje imovine i od krucijalnog je značaja. Posle ovih izbora, kad krenemo u lokalnu kampanju hoćemo da napravimo model, odnosno sistem obaveštavanja ponude i potražnje. Na taj način ćemo da uvežemo ljude preko nekog portala i da tako povežemo potrošače u ovom delu Srbije sa proizvođačima na Kosovu i Metohiji”, pojašnjava.

Smatra da bi na taj način pomogli urgoženim Srbima na teritoriju KIM – a i obezbedili im da svojim radom omoguće sebi egzistenciju i bolji plasman robe.

Podsetimo, u ponoć večeras počinje izborna tišina, i trajaće do 20 sati u nedelju, 17. decembra kada se završi glasanje na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, odnosno kada se zatvore biračka mesta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com