IZBORI 2022

Zavetnici u Nišu: Na jugu Srbije posebno veliki politički pritisci i progon neistomišljenika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici (SSZ) Milica Djurdjević Stamenkovski kazala je  u Nišu da je u okviru predizborne kampanje obišla veći broj mesta na jugu Srbije gde su izrazito veliki politički pritisci, partijsko zapošljavanje, ucene i progon političkih neistomišljenika.

“Vreme je konačno da saberemo Karadjordjevu hrabrost i Miloševu mudrost i da prekinemo sa podelama u našem društvu koje su neretko bile ideološke i koje su nas dovele do stanja u kojem se sada nalazimo”, rekla je Djurdjević Stamenkoviski na konvenciji Zavetnika u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Ona je podsetila da je SSZ jedina stranka koja samostalno izlazi na izbore zato što članovi te stranke žele da budu “svoji na svome”.

“Mnogima koji pokušavaju da nas svrstaju i danima prišivaju različite etikete, poručujemo da se ne bavimo ni Djilasom ni Vučićem. Previše se priča o njima, a premalo o Srbiji”, izjavila je predsednica SSZ.

Po njenim rečima, Zavetnicima “ne pada na pamet” da posle izbora pravi bilo kakvu vladu s bilo kojom od te dve političke grupacije. Djurdjević Stamenkovski je kazala da će kao poslanica ili neko ko će voditi poslaničku grupu inicirati donošenje zakona koji će zaštiti majke i roditelje dece koja imaju smetnje u razvoju.

“Njima mora da se omogući plata, jer je neophodno da 24 sata dnevno budu uz svoju decu. Oni ne mogu da žive od socijalne pomoći koja je mizerna”, izjavila je Djurdjević Stamenkovski.

Ona je kazala da SSZ želi da vrati prioritet domaćoj proizvodnji i domaćoj privredi, a zaustavi favorizovanje stranih investitora. Govoreći o napadu Rusije na Ukrajinu, ona je rekla da ta kriza pokazuje da Srbija mora da se u spoljnoj politici takodje rukovodi krilaticom “svoj na svome”.

“Mi nemamo razloga da se svrstamo na stranu NATO-a i da na bilo koji način sebe stvrstamo na stranu alijanse koja je ovde u Nišu ubila trudnicu”, izjavila je Djurdjević Stamenkovski.

 

Kako je kazala, SSZ bi ulaskom u Skupštinu Srbije bila čvrsta garancija da Srbija ne bi uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com