Politika

Zavetnici predlažu da se trgu kod Univerziteta da ime tragično poginule trudnice

Ljiljana Spasić, studentkinja medicine koja je tragično nastradala u sedmom mesecu trudnoće prilikom NATO bombardovanja mogla bi da dobije svoj trg ukoliko se sa tim predlogom Srpske stranke Zavetnici saglase gradska Komisija za imenovanje ulica i trgova, Gradsko veće i Skupština grada Niša.

Predstavnici niškog odbora Srpske stranke Zavetnici predali su danas Skupštini grada Niša potpise više od 800 gradjana Niša koji predlažu da trg ispred zgrade niškog Univerziteta dobije naziv Trg Ljiljane Spasić, po trudnici koja je tragično nastradala u NATO bombardovanu tog dela grada.

Koordinator Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici Jelena Djordjević kazala je na konferenciji za medije da je Ljiljana Spasić (26) simbol tragičnog stradanja gradjana Niša u NATO agresiji.

Jelena Đorđević, predstavnik Zavetnika u Nišu

“Ideja je da imenovanjem trga imenom Ljiljane Spasić sačuvamo sećanje na svo ono što je NATO agresor počinio Srbiji i srpskom narodu u akciji “Milosrdni andjeo”. Ideja je da našoj deci, kada nas jednog dana budu pitala ko je Ljiljana Spasić, kažemo da je to trudnica koju je želja za prvim trešnjama odvela pravo u smrt”, izjavila je Djordjević.

Ona je podsetila da je Ljiljana Spasić poginula 7. maja 1999. godine , kada je NATO prekršio medjunarodno pravo i bombardovao Niš kasetnim bombama od kojih je poginulo 16 gradjana, a 18 ih je teže i lakše ranjeno.

Foto: B.LJ.

Djordjević je rekla da je porodica pokojne Ljiljane Spasić podržala predlog Zavetnika o imenovanju trga, a Ljiljanina sestra je sama prikupila više od 100 potpisa gradjana.

“Nadamo se da će naša inicijativa dobiti podršku gradske Komisije za imenovanje ulica i trgova, Gradskog veća i svih odbornika Skupštine grada Niša”, kazala je Djordjević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com