Politika

“Zavetnici” dobili odborničko mesto u Nišu. Jelena Đorđević se priklonila tom saboru

Jelena Đorđević, odbornica koja je isključena iz stranke Jedinstvena Srbije jer je glasala protiv predaje Aerodroma Niš državi, i nakon toga nastupala kao samostalni odbornik već od sledeće sednice Skupštine grada delovaće ispred Srpskog sabora Zavetnici.

Ona je podsetila da je najpre bila u Srpskom pokretu Dveri i na njihovoj listi došla do odborničkog mesta. Međutim, dodaje da nakon što je primetila da ovaj pokret odstupa od svog izbornog programa, principa i ideja odlučuje da napusti tu stranku. Nakon toga, učestvuje u vlasti ispred stranke Jedinstvena Srbija, do trenutka kada je trebalo da sprovede svoju ličnu politiku, za koju se kaže borila i za koju će se boriti, a to je:

Jelena Đorđević, odbornica u Skupštini grada Niša

“Da politiku ne čine reči i obećanja političara, već dela i samo dela njenih predstavnika. U trenutku kada se po mišljenju većine Nišlija upravljanje Aerodromom se nije trebalo ustupiti državi Srbiji, izlazim iz vlasti pokazujući time da podržavam većinsku volju građana. Delom, a ne rečima pokazujem Nišlijama da sam uz njih, da se borim za njihove interese i interese našeg grada, a ne interese partije u kojoj sam tada bila”, ističe Đorđević.

Objašnjava i zašto Srpski sabor Zavetnici.

“To je pokret koji je od 2012. godine pokazao doslednost svom programu. Srpski sabor Zavetnici podržava taj “treći” put, put van opozicije, opozicije predvođene Draganom Đilasom. Lokalnoj politici daje potpunu samostalnost i pokazuje da se neće kriti ispred pojma centralizacije, kako bi sprovodio separatizam deleći Srbiju na Beograd i ostatak. Od njih sam dobila obećanje da će me podržati i da ćemo se zajedno boriti da jačamo naš Niš, Leskovac, Vranje, sve opštine i sva sela na jugu Srbije, jer jug Srbije nije slepo crevo naše države”, rekla je Jelena Đorđević na  konferenciji za novinare.

Milica Đurđević, član predsedništva Srpskog sabora Zavetnici kazala je su danas u Nišu sa željom da još više unaprede delovanje ovog pokreta u Srbiji. Dodaje da joj nije cilj da govori o vladajućoj većini, jer su oni dovoljno sami o sebi rekli.

“Zavetnici okupljaju obrazovane ljude, hrabre i za nas je velika čast što je Jelena sa nama, jer je podigla svoj glas i govorila u ime građana Niša u Skupštini grada. Ona danas nije pristupila stranci koja je na vlasti, nije posegla za foteljom, Upravnim odborima, za beneficijama, za zaposlenjima, već za idejom. Ono što je na nama je da učinimo sve da ona tu ideju može principijalno i dosledno da sprovede”, ističe Đurđanović.

Naglašava da je za Zavetnike Niš strateški centar Srbije. Poslednji je čas da se ovde nešto preduzme. Različiti procesi geopolitički, bezbednosni, ekonomski, svi ti izazovi su Zavetnicima poznati i na njih imaju odgovore. Od Jelene očekuju da u Skupštini grada otvara sve one teme od kojih drugi okreću glavu, ili zaziru da o njima otvoreno govore.

Srpski pokret Zavetnici ima svoje saveznike i na istoku i na zapadu, pre svega sa vladajućom strankom Jedinstvenom Rusijom, u ruskoj federaciji, i sa evroskepticima i suverenistima u Zapadnoj Evropi, naglašavaju.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com