Virus KoronaZdravlje

ZATVARAJU SE KOVID BOLNICE: Zgrade stare hirurgije i Interne klinike vraćaju se u redovnu funkciju

Od danas se vraćaju u redovnu funkciju zgrade stare hirurgije i stare Interne klinike, koje su bile pretvorene u kovid bolnice, dok će poslednje biti vraćene u redovan rad Klinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju i Klinika za infektivne bolesti, izjavio je prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš.

Što se tiče redosleda zatvaranja kovid bolnica i vraćanja u ponovnu funkciju, Janković je kazao su uzimali u obzir funkcionalne prioritete.

“Nama je jako bila bitna zgrada stare hirurgije, jer se tamo nalazi čitava poliklinika kliničkog centra. Znate i sami da su gužve bile velike u ovoj zgradi, gde su privremeno bile specijalističke ambulatne. One su od jutros u funkciji, tako da polako podižemo i elektronski sistem zakazivanja”, rekao je prof. dr Radmilo Janković i dodao “Druga zgrada koja je takođe nama bila bitna je zgrada stare interne klinike, gde se nalazi i pulmologija, koja je takođe hospitalizovala veliki broj pacijenata. Tamo sa nalazi deo našeg kapaciteta iz domena interventne kardiologije, koji nam je jako bitan i jedna kardio angiosala, tako da i ona danas kreće sa radom”.

Prema njegovim rečima od 15. juna bi trebalo da Klinika za uho, grlo i nos i Klinika za oftalmologiju krenu sa redovnim i operativnim programom.

Poslednje će u rednovnu funkciju biti vraćene Klinika za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, kao i Klinika za infektivne bolesti

“Što se tiče rehabilitacije, uzeli smo u obzir da bi ona, od svih ostalih zgrada mogla da sačeka najduže. Kako epidemija jenjava, imamo sporadične slučajeve, ali imamo po 3, 4 prijema svakog dana. Ali računamo da ćemo one sa lakšom kliničkom slikom, kojima sledi testiranje, uskoro otpustiti. Ne mogu pretpostaviti, ali verovatno narednih mesec dana ćemo imati pacijente na Klinici za infektivne bolesti i oni će biti naša poslednja kovid bolnica, koja će tokom leta eventualno zbrijanjavati pojedinačne slučajeve koji se budu javljali”, rekao je Janković.

On je dodao da se nada da će od jeseni biti primenjivana drugačija strategija, ali u zavisnosti od toga kako nalaže epidemiološka situacija.

“Ali se nadam da nikada više nećemo biti pod onakvim pritiskom, kakvim smo bili”, zaključio je prof. dr Radmilo Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com