Politika

Zašto neko ne zaustavi ludilo u Nišu? Branislav Jovanović o JKP „Mediana“

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš , moj grad“, je u Skupštini grada Niša govorio o tome kako je JKP „Mediana“, uprkos velikih potraživanja od drugih javno komunalnih preduzeća na ime pozajmica, sklopila ugovor vredan 500 miliona dinara sa beogradskom firmom koja će uvesti i instalirati sistem za monitoring, bezbednost i optimizaciju.

Jovanović smatra da je najnovija nabavka koja je izvršena dokaz javašluka, ličnih i partijskih interesa koji se prelamaju preko ovog javno komunalnog preduzeća. Takođe je naglasio da su i prethodne javne nabavke nekvalitetno odrađene jer se nabavljena vozila nedovoljno koriste  i pomenuo problem manjka radnika koji održavaju higijenu.

„JKP „Mediana“ je 2017. godine imala potraživanja prema gradu 500 miliona dinara, potraživanja od drugih javno komunalnih preduzeća na ime pozajmica od blizu 80 miliona dinara kao i od drugih pravnih lica blizu 160 miliona, dok su sindikati ovog javno komunalnog preduzeća nedavno upozorili na operativni kolaps. Međutim to sve nije sprečilo rukovodstvo JKP „Mediana“ da sklopi ugovor vredan 50 miliona dinara sa beogradskom firmom koja treba da uvede i instalira sistem za monitoring, bezbednost i optimizaciju, kako pišu mediji. Za nekoliko godina ovo javno komunalno preduzeće je urušeno zbog nesposobnih kadrova i dirigovanih tendera“

On tvrdi da je slična situacija i u drugim javnim komunalnim preduzećima, što je “ deo tužne slike našeg grada“.

„Tražimo od gradskog rukovodstva da prestane sa ovakvim neodgovornim odnosom i zaustavi propadanje ovog preduzeća jer je JKP „Mediana“, pored „Nišstana“, Gradske stambene agencije, JKP „Naisus“ i JKP „Gorica“ još jedan je dokaz da sistem ne funkcioniše i da ga treba pod hitno menjati.“

„Umesto da gradski čelnici nabave kamere za bulevare gde se dešavaju tragedije, oni nabavljaju senzore za kontejnere. To je sve posledica loših kadrova koji defiluju i smenjuju se kao na traci, a ne mogu da preokrenu situaciju koja je, po nama, beznadežna u svim tim javno komunalnim preduzećima, jer, nažalost, preovladavaju stranački interesi.“- zaključio je Jovanović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com