Društvo

Zastava 63. padobranske jedinice kreće na put oko sveta

Zastava 63. padobranske jedinice kreće na put oko sveta. Iz ruke u ruku, svetom će je prenositi bivši pripadnici te elitne jedinice, saopštio je RTS.

Uz snažne prijateljske veze, veterane 63. padobranske brigade iz Niša simbolično će povezati i zastava bratstva, koja je danas krenula iz Niša i obići će veterane te jedinice širom Srbije, Evrope i sveta.

Zastava sa natpisom “Za otadžbinu, za druga, za pušku, za vojničku i ratničku čast – padobranci 63. padobranske brigade” prethodno je osveštana, a akcija je pokrenuta uz odobrenje Generalštaba Vojske Srbije.

Pratiće je i knjiga u koju će veterani ove brigade, učesnici ratova devedesetih i bombardovanja 1999. upisivati sećanja i emocije vezane za tu brigadu.

Zastava bi trebalo da se vrati u Niš do 14. oktobra 2021. godine, kada 63. padobrandska brigada obeležava svoj dan i uz knjigu će biti izložena u spomen-sobi brigade u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com