Društvo

Zašarenile se narodne nošnje u Gradskoj kući

Članovi folklornih ansambala iz Rumunije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, nakon završetka zvaničnog dela Prvog Vaskršnjeg festivala, posetili  su i Gradsku kuću.

Njih 180, u nošnjama iz zemalja odakle dolaze, nakon dobrodošlice gradonačelnika Darka Bulatovića, predstavili su se tradicionalnim igrama i pesmama.

Ovi mladi ljudi nose samo najlepše utiske iz Niša, kažu da su se odlično proveli i da jedva čekaju da ponovo dođu u Niš.

Da podsetimo, tokom dva dana trajanja festivala u Svetosavskom domu su nastupili – Srpsko dobrotvorno i prosvetno društvo „Sveti Vasilije Veliki“ iz Bratunca (Republika Srpska); Srpsko kulturno- umetničko društvo „sveti Despot Stefan Lazarević“ iz Srebrenice (Bosna i Hercegovina); Crkveno kulturno-umetničko društvo „Sveti Nikola“ – Varjaš, Temišvar (Rumunija); Kulturno- umetničko društvo „Đurđevdansko kolo“ iz Podgorice (Crna Gora) i domaćin, Crkveno igrački ansambl „Branko“ iz Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com